Elment Debrecen nagybetűs konyhafőnöke

Elhunyt Boros László debreceni mesterszakács, a Venesz József-díjas szakember 69 évet élt. Halálhíréről a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség számolt be november 5-én.
A szövetség emlékeztet, Boros László a szakképesítését 1968-ban szerezte meg Debrecenben a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképzőben. Tanulóéveit a Hajdú- Bihar megyei Vendéglátó Vállalatnál töltötte, majd a vállalat tapasztalatszerzésként az akkori NDK-ba, Erfurtba küldte. Miután megtapasztalhatta, hogy milyen a külföldi munka, visszatérése után sorkatonai szolgálatot teljesített (szakmájához hűen szakácsként dolgozott).
1982-ben következett a Hungária Étterem konyhafőnöki posztja, majd onnantól elkezdődött konyhafőnöki pályafutása egészen 2011-ig (amikor nyugdíjba ment). Fontos volt számára a szakmai utánpótlás nevelése, a hagyományok őrzése, ezért 1975-óta vett részt a tanulóképzésben gyakorlati oktatóként és vizsgaelnökként.


















