Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez új: maszk, hőmérés a Kölcseyben és az Apolló moziban

| 2020. 09. 11. | 10:13:00
Adatvédelmi irányelvek mentén kérik, adják meg elérhetőségeiket!
Ez új: maszk, hőmérés a Kölcseyben és az Apolló moziban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kölcsey Központ és az Apolló mozi látogatóinak biztonsága, az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott korábbi intézkedéseket (szenzoros kézfertőtlenítő berendezések telepítése, plexi védőfal installálása a közönséggel kapcsolatba kerülő kollégák munkaállomásaihoz, a helyes kézmosást bemutató matricák kihelyezése a mosdókban, figyelemfelhívás a megfelelő távolságtartásra) követően újabb szabályokat vezettek be.

Kötelező maszkviselés

A Kölcsey Központ közönségforgalmi tereiben és rendezvénytermeiben, illetve az Apolló mozi területén – a saját és környezetük védelme érdekében – kizárólag maszkban tartózkodhatnak a látogatóink. Kérjük önöket, ne hagyják otthon az üzletekbe való belépéskor egyébként is használatos maszkot, illetve azt a helyes módon (a száj- és orrnyílást eltakarva) viseljék! Maszk hiányában az intézményekbe való belépés, valamint a rendezvényen való részvétel megtagadható. A rendelkezés a 6 éven aluli látogatókra nem vonatkozik intézményeinkben.

Kérik, hogy látogatóként Ön is tegye meg a lehető legtöbb óvintézkedést, hogy közös fellépéssel lassítani tudjuk az új koronavírus terjedését. Ha az alábbi állítások bármelyike igaz Önre, ne látogassa az intézményeket, rendezvényeket!

  • az elmúlt 14 naptári napban tartózkodott külföldön, láz és/vagy a koronavírus fertőzés jeleit érzékeli, vagy érzékelte magán az elmúlt 14 napban,
  • az elmúlt 14 naptári napban érintkezett a fertőzés jeleit mutató személlyel
  • illetve a legjobb tudása szerint az elmúlt 14 naptári napban érintkezett olyan személlyel, aki az elmúlt két hétben érkezett Magyarországra.

Testhőmérséklet-ellenőrzés

A Kölcsey Központba és az Apolló moziba történő belépéskor digitális hőmérővel ellenőrizzük látogatóink testhőmérsékletét. Amennyiben a látogató testhőmérséklete meghaladja a 37,5 Celsius fokot, úgy nem léphet be az intézménybe, tehát a rendezvényen sem vehet részt. Mivel a testhőmérséklet-ellenőrzés meghosszabbítja a szokásos beléptetési folyamatot, ezért arra kérjük önöket, hogy

a rendezvény kezdete előtt legalább 30 perccel legyenek kedvesek a helyszínre érkezni.

A kötelező maszkviselés, valamint a rendszeres testhőmérséklet-kontroll természetesen a Kölcsey Központ és az Apolló mozi személyzetére is vonatkozik! Egyedül azon kollégáink mentesülnek a maszkviselés alól, akiket plexi védőfal választ el a látogatóktól.

Közlekedési utak változása

Annak érdekében, hogy a személyzetünk gondoskodhasson a látogatóink biztonságáról (kötelező maszkviselés ellenőrzése, testhőmérséklet-mérés), a Kölcsey Központ esetében kizárólag a Bethlen és Hunyadi utcák sarkán lévő főbejáraton keresztül közelíthető meg normál nyitvatartási időben. Az épület alagsorában található szélfogókat bezárjuk, így a mélygarázsból nem lehet belépni az intézménybe. Amennyiben a látogató a mélygarázsban parkol, úgy a földfelszínre a Modem felőli lépcsőfeljárón keresztül juthat ki (mozgássérült vendégeink a portaszolgálatunk segítségét kérhetik a lift igénybevételéhez: 06 52 518 450).

A Főnix Rendezvényszervező által szervezett kulturális események idején az alagsori női mosdó felőli mélygarázs-bejárat is nyitva áll, ilyenkor a maszkviselés és a testhőmérséklet ellenőrzésére ezen a belépési ponton is sor kerül. Az intézményben megvalósuló egyéb programok esetén a szervezők ettől a megoldástól eltérhetnek, ezért javasoljuk, a részletekről a weboldalunkról tájékozódjanak.

Kontaktkutatás

Kölcsey Központban a fertőzés gyanúja esetén szükséges kontaktkutatás érdekében arra kérjük nézőinket, hogy a testhőmérséklet-ellenőrzéskor kapott papírkártyákon tüntessék fel a nevüket, telefonszámukat, valamint az ülőhelyük szektor-, sor- és székszámát és a dátumot, majd a terembe való belépésnél adják át azt a beengedő kollégának, illetve a Kölcsey Központban a körfolyosón zajló eseményeknél dobják be az információs pultnál elhelyezett gyűjtőládába. Amennyiben nincs toll önöknél, úgy a folyosón lévő asztalokra kihelyezetteket tudják használni (a folyosón szenzoros kézfertőtlenítő berendezéseket is találnak, tollhasználat után kérjük, fertőtlenítsenek).

Az Apolló moziban kérik, hogy lehetőség szerint a belépőjegyeteket online vásárolják meg a mozink weboldalán keresztül. Ezzel elkerülhetik a sorban állást a jegypénztár előtt és a terembe való belépéskor a beengedő személyzettel sem kell közvetlen kapcsolatot létesítenetek. Az ilyen módon vásárolt belépőket elegendő „okostelefon” segítségével felmutatni jegykezelő kollégánknak, illetve a kötelező regisztráció miatt a fertőzés gyanúja esetén szükséges kontaktkutatás is könnyen megoldható. A helyszínen vásárolt belépők esetében pedig tollal annak hátoldalára rá kell írni a nevet és telefonszámot, majd előadás végén be kell dobni a kihelyezett gyűjtőládákba.

Az adataikat bizalmasan, az általános adatvédelmi rendeletben (GDPR) foglaltak szerint kezelik és a rendezvényt követő 14. nap múltán az ezeket tartalmazó papírkártyákat megsemmisítik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.