Hirdetés

Színvonalas hangversenysorozat kezdődik Debrecenben

civishir.hu

2020.02.03. 15:48

Színvonalas hangversenysorozat kezdődik Debrecenben
(Fotó: Cívishír)

Rendhagyó műsorok várják az érdeklődőket.

Hirdetés

A tavalyi év nagy sikere után új Steinway hangversenysorozatot indít a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara – közölték a koncertévadot beharangozó, február 3-i sajtótájékoztatón.

Lakatos Péter, a Zeneművészeti Kar dékánja elmondta, az intézményben jelentős helyet foglal el a zongoristák képzése, így ebből a szempontból is fontos a hangversenysorozat, hiszen a fiatalok olyan előadókkal találkozhatnak, akik inspirálhatják őket.

Hozzátette: olyan fantasztikus magyar művészek látogatnak el Debrecenbe, akiket csak Budapesten, vagy a környező országokban lehetne meghallgatni.

Váradi Judit, a kar művészeti menedzsere közölte: a hat hangversenyből álló Steinway Zongoraesték egy rendhagyó sorozat, hiszen közös kapcsolódási pontjai vannak a többi sorozatukkal. Megtudtuk, a Debreceni Egyetem és a Zeneművészeti Kar ezzel a Steinway bérlettel a nyolcadik bérletét nyitotta meg ebben az évadban, ami jelentős színt képvisel Debrecen kulturális palettáján. 
– Van egy csúcskategóriás zongoránk, évek óta nem tudunk betelni a „létezésével”, ám a zongora önmagában csak egy néma csoda. Hogy megszólaljon, és a fellépők és a közönség is élvezni tudja a hangját, ahhoz szakavatott művészek kellenek – tette hozzá.

Az évad során fellép az Egyesült Államokban élő Tóth Péter; a montreali világverseny győztese, Fejérvári Zoltán; a Zeneművészeti Kar egykori kollégája, Hargitai Imre, de jelen lesz Balog József is, aki a világ 3 kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt. Egy Steinway Artist is részt vesz a hangversenysorozatban, a Japánban élő Farkas Gábor.

A rendhagyó műsorok mellé rendhagyó eseményeket is társítanak majd, hiszen Érdi Tamás koncertje előtt – aki vak zongoraművészként járta be a világot – az életéről szóló könyv bemutatója és dedikálása lesz.

A koncertsorozat részei:
• február 6. Érdi Tamás hangversenye
• február 13. Balog József hangversenye
• március 12. Hargitai Imre hangversenye
• március 19. Tóth Péter hangversenye
• március 22. Farkas Gábor "Steinway Artist" hangversenye
• április 16. Fejérvári Zoltán hangversenye
Debreceni EgyetemSteinway hangversenysorozat

Szóljon hozzá!

Hirdetés