Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan, hogy ki építheti a hajdúböszörményi sportcsarnokot

| 2020. 12. 31. | 16:23:00
Ha sikerülne teljesen kihasználni a tao nyújtotta lehetőséget, a városnak alig kellene költeni a nagyberuházásra.
Megvan, hogy ki építheti a hajdúböszörményi sportcsarnokot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni KEVIÉP Kft. lehet a hajdúböszörményi sportcsarnok kivitelezője abban az esetben, ha sikerül megoldani a bruttó mintegy 1,7 milliárd forintos beruházás finanszírozását. A böszörményi képviselő-testület december közepén határozott arról, hogy a három ajánlattevő közül a KEVIÉP-et választja a feltételes közbeszerzés nyertesének.

Mivel a projektet alapvetően céges társasági adóból (tao) finanszíroznák, az önkormányzat a korábbi együttműködésre tekintettel megkereste a General Electric Hungary-t (GE). Ha már látják, hogy mennyi pénz érkezhet taóként a GE-től – amely nem mellesleg 2018-ban a böszörményi gyárral együtt eladta a teljes fényforrásüzletágát a Tungsramnak –, a városvezetés dönt a további intézkedésekről.

Novemberben írt már arról a Cívishír, hogy a Hajdúböszörmény újabb lépéseket tenne egy új, többfunkciós kézilabdacsarnok megvalósítása érdekében. November 13-án a képviselők egyebek mellett megszavazták, hogy a beruházó a taóra tekintettel a Hajdúböszörményi Torna Egylet (HTE) legyen. Arról is döntöttek, hogy az önkormányzat biztosítson 6,7 millió forintot a tervezéshez és kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárások lebonyolítására.

[Beillesztett cikk: Feltételes közbeszerzés jöhet az új hajdúböszörményi sportcsarnok ügyében]

Az egyik fejlemény az, hogy a feltételes közbeszerzési eljárás lezajlott egy külső közbeszerzési szakértő, a Berillium 2017 Kft. közreműködésével. Paróczai Bernadett cégét bruttó 6,3 millió forintért bízta meg az önkormányzat (Paróczai egyébként főállásban a debreceni polgármesteri hivatal közbeszerzési osztályvezetője). 

A csarnok engedélyes terveinek elkészítésére és a kivitelezésre a nyíregyházi KE-VÍZ 21 Zrt., valamint a már említett nyertes mellett a DH-SZERVIZ Kft. tett ajánlatot. Utóbbi vállalta volna a legmagasabb összegért, nettó 1,81 milliárd forintért a munkát, de különböző hiányosságok miatt az ajánlatát érvénytelennek nyilvánították. A KE-VÍZ 21 nettó 1,49, a KEVIÉP 1,36 milliárd forintot jelölt meg, az értékelés eredményeként ez utóbbit választották.

Azzal a megkötéssel, hogy a céggel kötött szerződés csak a teljes finanszírozás létrejöttével és a munka megrendelésével lép hatályba. Amennyiben ez nem valósul meg és/vagy a munkaterületet 2020. október 15-ig nem adják át, a szerződés megszűnik.

A másik újdonság, hogy egy jogszabályi változás miatt a nagyobb léptékű beruházásoknál a taóból a teljes költség finanszírozható a korábbi 70 százalék helyett. Ez azzal a kedvező fejleménnyel jár, hogy ha sikerül teljes egészében kihasználni a társasági adó nyújtotta anyagi keretet, akkor az önkormányzati önrész mindössze 13 millió forintot tenni ki a korábban szóba kerülő 150 millió helyett.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lopott debreceni biciklik keresik gazdájukat
Lopott debreceni biciklik keresik gazdájukat
A téglási tolvaj már megvan .
Hirdetés
Hirdetés
Nagy munkára készülnek Konyáron
Nagy munkára készülnek Konyáron
Hat utcában is felújítanák a belvízelvezető hálózatot.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!