Hirdetés

Kósa Lajos bocsánatot kér azoktól a zsidóktól, akiket esetleg megbántott

2019.12.02. 10:26

Kósa Lajos bocsánatot kér azoktól a zsidóktól, akiket esetleg megbántott
Kósa Lajos (Fotó: mti)

A debreceni politikus szerint félreérthetően fogalmazott.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, Kósa Lajos is felszólalt a hétvégi Fidelitas-kongresszuson. A debreceni politikus az ellenzék technikai koalíciójáról beszélt, az MTI tudósítása szerint azt mondta:

"lehet azon meditálni (...), hogy érhettük meg azt, hogy a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, vagy az antikommunisták összeálltak a globalistákkal, vagy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, hogy jól is esett nekik - a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe, Kulcsár Gergelyt, aki beleköpött a Duna-parti cipőkbe".

Erre a kiszólásra több reakció érkezett. Nekiestek Kósa Lajosnak, otromba zsidózással vádolták. Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is visszautasította a fideszes politikus szavait, akárcsak a Tett és Védelem Alapítvány magyarországi zsidó civil szervezet is.

A debreceni politikus kedden a közösségi portálon kért elnézést azoktól, akiket esetleg megbántott.

A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek

- írta Kósa Lajos a Facebookon.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.