Hirdetés

Kósa Lajos: Nem kell betojni, erősebbek vagyunk, csak harcolni kell

2019.12.01. 10:01

Kósa Lajos: Nem kell betojni, erősebbek vagyunk, csak harcolni kell
A Fidelitas 23 éves (Fotó: mti)

A debreceni politikus így szólt a fiatalokhoz.

Hirdetés

Kósa Lajos is beszédet mondott szombaton a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán, Budapesten. A Fidesz alelnöke megköszönte a Fidelitasnak, hogy "jól harcolt" az önkormányzati választáson, megjegyezve, hogy az "nem sikerült úgy, mert nem 6-0-ra csak 2-1-re győztek".

Arról beszélt: jelentős átalakulás történt a választáson, úgy változott meg a politikai erőtér, hogy "egy az egyben" indult el az ellenzék a kormánypártok ellen. Úgy fogalmazott: lehet azon

"meditálni (...) hogy érhettük meg azt, hogy a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, vagy az antikommunisták összeálltak a globalistákkal, vagy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, hogy jól is esett nekik - a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe, Kulcsár Gergelyt, aki beleköpött a Duna-parti cipőkbe".

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter és Tarlós István miniszterelnöki megbízott talán éppen Kósa Lajost hallgatják  (Fotó: mti)
 

Szerinte lehet azon lamentálni, milyen morális, indulati elemek vezettek az ellenzéki összefogáshoz, de nem érdemes, mert arra kell készülni, hogy 2022-ben akkor is győzni kell, ha mindenhol egy az egyben áll egymással szemben egy fideszes és egy ellenzéki jelölt. Úgy vélte: ekkor is kényelmesen, de sokkal nagyobb erőfeszítéssel lehet nyerni.

"Nekem már mindegy, nekem már a B-oldal forog", de nektek nem

- fordult a kongresszus résztvevőihez, hozzátéve: "ha ezt elrontjuk, 30 évig nézhetitek Tordai Bencét, mint ifjúsági minisztert, Karácsony Gergelyt, mint főpolgármestert és Cseh Katinkát, mint egészségügyi minisztert".

Kósa Lajos 2022-re "jó harcos kampányt" jósolt, és azt üzente a Fidelitas tagjainak: "nem kell betojni, jobbak vagyunk, erősebbek vagyunk, csak harcolni kell".

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés