Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kitette a nyitva táblát a Debreceni Egyetem

| 2019. 11. 20. | 13:17:00
Két napig belekóstolhatnak a továbbtanulók, hogy milyen érzés debreceni egyetemistának lenni.
Kitette a nyitva táblát a Debreceni Egyetem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegyedik almalommal rendezi meg a DExpót a Debreceni Egyetem. A létesítmény nyílt napjain a továbbtanulni vágyók testközelből tájékozódhatnak az egyetemváros nyújtotta lehetőségekről. A november 20-i és 21-i eseményen lehetőség van műtő- és laborlátogatásokra, a leendő hallgatók személyesen is részt vehetnek egy-egy órán, és bejárhatják a komplexum teljes területét.

– A DExpo legfontosabb küldetése, hogy a diákok közvetlen élményt szerezzenek az egyetemről. – mondta a szerdai megnyitó előtti sajtótájékoztatón Bartha Elek. A Debreceni Egyetem rektorhelyettese hangsúlyozta a létesítmény pozitívumait:

– Egyetemünk sajátossága, hogy a legszélesebb képzési kínálatot nyújtjuk Magyarországon. Aki Debrecenben szeretne tanulni, szinte biztosan talál az ízlésének megfelelő szakot.

Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók gyakorlatorientált oktatásban vegyenek részt, ami felkészíti őket az adott pályára. Ezt alátámasztják az elhelyezkedési mutatók: a végzősök 90 százaléka ugyanis fél éven belül sikeresen talál munkát magának. Nálunk található ezen kívül az ország második legnagyobb könyvtára, amit a hallgatók ingyenesen vehetnek igénybe.

A rektorhelyettes oktatási minőségében is kiemelte a Debreceni Egyetemet, elmondása szerint nemzetközi rangsorban is dobogós helyen szerepel. Az egyetem büszke református gyökereire, de előrehaladó jövőképet is mutat, határozott stratégiával.

Bartha Elek után Rőfi Mónika, a DExpo főszervezője szólalt fel: – A rendezvényen a továbbtanulók a kari tájékoztatók mellett az egyes karok standjainál a hallgatói önkormányzatok képviselőivel is beszélgethetnek. Így oktatói és hallgatói szemszögből is betekinthetnek az egyetemi életbe. A képzések mellett az egyetem plusz szolgáltatásait is bemutatjuk. Egy fiatal életében ugyanis fontos, hogy az elkövetkező éveit milyen lehetőségekkel teli közegben tölti. Ilyen a kollégiumi elhelyezés vagy a sportinfrastruktúra. A főépületre koncentrálunk, de a rendezvény ideje alatt egy túrabusszal látogatható a Kassai úti és a Böszörményi úti campus is. Ezeken a helyszíneken az egyes karok külön nyílt nappal várják az érdeklődőket.

– A leendő hallgatók informálása mellett készültünk olyan tájékoztatókkal, ami főleg a szülőket érdekelheti. Többek közt az egyetemre járás anyagi oldaláról, az albérletárakról, az utazási költségekről is érdeklődhetnek. – tudtuk meg Rőfi Mónikától. A szervező saját élményét is megosztotta: budapesti lakosként és a Debreceni Egyetem egykori hallgatójaként a cívisvárost sokkal élhetőbb és költséghatékonyabb városnak tartja egy hallgató számára.

Hajnal László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.