Hirdetés

Hazatérhetnek a Debrecenben született négyes ikrek

civishir.hu

2019.11.29. 11:55

Hazatérhetnek a Debrecenben született négyes ikrek
(Fotók: Czeglédi Zsolt)

Panna, Anna, Anita és Richárd otthon töltheti az ünnepeket.

Hirdetés

November 29-én hazamehettek az október 25-én született négyes ikrek. A három kislány és egy kisfiú a 32. hétre jött a világra a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikáján. Mostanra annyira megerősödtek a babák, hogy szüleikkel elhagyhatják a kórházat, így a téli ünnepeket otthon töltheti majd a nagy család – adta hírül az M1 Híradó.

Nagyné Kozák Anita elmondta, nagyon gyorsan eltelt az a négy hét, melyet a klinikán töltöttek a gyerekek születése után. Mindent megtanultak ahhoz, hogy biztonságban hazavigyék a babákat. Az édesanya kifejtette: másra sem vágynak, csak hogy kocsiba üljenek és otthon legyenek. – Könnyen megkülönböztetjük őket, hiszen mindenki külön személyiség. Halljuk, mikor melyik gyerek sír, mi baja – mondta Anita.

Nagy Richárd, a kicsik édesapja bevallotta: neki eleinte nehézséget okozott a gyerekek megkülönböztetése, gyakran összekeverte a lányokat, de mostanra ez nem jelent problémát.

Ricsi 1 750, Panna 1 230, Anita 1 450, Anna pedig 1 490 grammal látta meg a napvilágot, és az elmúlt négy hétben több mint egy kilót híztak. Ricsi 2 900, Panna 2 380, Anita és Anna 2 340 grammos súllyal hagyhatta el a kórházat.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés