Hirdetés

Debrecen megelőzi Budapestet. Drágaságban!

2019.11.20. 12:13

Debrecen megelőzi Budapestet. Drágaságban!
Egy lakás árát kispórolni hosszú és izzadságos... (Fotó: illusztráció, vg.hu)

A cívisvárosban húsz év (!) kemény munka után juthat lakáshoz az átlagmagyar.

Hirdetés

Hirdetés

Egy kicsivel több, mint 12 évig kellene félretenniük a teljes nettó jövedelmüket a debrecenieknek ahhoz, hogy a cívisvárosban egy átlagos, 75 négyzetméteres lakást meg tudjanak venni. Ezzel Debrecen egy hajszállal megelőzi Budapestet,

a fővárosiaknak elég ugyanis „csak” kerek 12 évi átlagjövedelemmel rendelkezniük a lakásvásárláshoz

– derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb lakáspiaci jelentéséből. Ez persze nem azt jelenti, hogy Budapesten olcsóbbak lennének a lakások, mint Debrecenben. A hajdú-bihari megyeszékhelyen hamarosan megkezdődő BMW-beruházás azonban már most hatással van a helyi ingatlanpiacra.

Előbb indult meg a lakások drágulása, mint ahogyan a beruházás révén elkezdetek volna növekedni a keresetek

– mondta a Népszava érdeklődésére Nagy Tamás, a jegybank főosztályvezetője. Ha pedig a fogyasztást is tekintetbe vesszük – hiszen valószerűtlen, hogy valaki 12 évig ne költsön semmire -, akkor a debreceniek még rosszabbul állnak, mivel több mint 20 évig kellene egy lakásra takarékoskodniuk. Eközben Budapesten kicsit kevesebb, mint 20 évnyi jövedelem is elég.

Az autóipari beruházások nemcsak Debrecenben, hanem Győrben és Kecskeméten is komoly hatással voltak a helyi ingatlanpiacra – mutatott rá Nagy Tamás.

ingatlanBMWDebrecen

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.