Hirdetés

Bravó, debreceni lányok!

Cívishír

2019.11.04. 08:16

Bravó, debreceni lányok!

Egy bajnokot is avattak a kadét párbajtőrözők.

Hirdetés

Remekül szerepelt az Interfencing Debrecen SC a kadet Országos Bajnokság csapatversenyén. A november 2-án, szombaton Kálmán Gyöngyvér bajnoki címét követően az egyesület női párbajtőrcsapata a legjobb nyolc közé jutott, és az előkelő 6. helyen végzett a kadet párbajtőrözők csapatbajnokságán.

A vasárnapi csapatküzdelmeknek, az egyéni versenyek helyszíne, a fővárosi Gerevich Aladár Sportcsarnok adott otthont. A Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Nagy Eszter, Szabó Boglárka alkotta debreceni alakulat az MTK második csapatát győzte le magabiztosan, ezzel

egyedüli Hajdú-Bihar Megyei egyesületként be tudott jutni az ország legjobb nyolc csapata közé.

A negyeddöntőben az MTK első csapatától maradtak alul szoros küzdelemben, majd a helyosztókon további egy győzelmet sikerült aratni a debreceni alakulatnak. A lányok ezzel a nagyon előkelő 6. helyen végeztek a 15 csapatos magyar bajnokságban.

Nyisztor-Csáki Sándor az Interfencing DSC párbajtőredzője az egyéni arany után nagyon örült a csapatbajnokságban szerzett 6. helynek is:

„Sokan úgy tartják, hogy a csapatverseny mutatja meg egy egyesület igazi erejét, hiszen itt négy vívó is pástra állhat megmutatva, hogy milyen hátország van a top vívók mögött. Jól dolgoztak együtt a lányok gratulálok nekik, sok van még ebben a csapatban.”

Szóljon hozzá!

Hirdetés