Hirdetés

Hirdetés

Szebb és korszerűbb lett a csökmői általános iskola

civishir.hu

2019.10.08. 14:52

Szebb és korszerűbb lett a csökmői általános iskola
(Fotó: hbmo.hu)

Korszerűsítettek a szakemberek.

Hirdetés

Hirdetés

Befejeződtek a munkálatok a Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A fejlesztés október 8-i átadóján Vitányi István országgyűlési képviselő kijelentette: lendületesen fejlődik a település, több beruházás is megvalósult az elmúlt időszakban, hamarosan az út rendbetételére is jut forrás.

Pajna Zoltán

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: ezek az épületenergetikai korszerűsítéseknek köszönhetően az intézmény gazdaságosabban működtethető. Jelentős megtakarítás keletkezik, melyet akár a gyerekek fejlesztésére is fordíthatnak. Ezek a beruházások is azt tükrözik, hogy vidéken is lehet jól élni.

Nagy Tibor polgármester felidézte személyes élményeit egykori iskolájával kapcsolatban, mely azóta sokat változott. Mint mondta: a mostani korszerűsítés mintegy 116 millió forintos uniós forrásból valósult meg.

A projekt során hőszigeteltek, akadálymentesítettek, újravakolták a falakat, új betonjárdát csináltak, új gázkazánt helyeztek el, napelemes rendszert telepítettek, valamint a lefolyó és függő ereszcsatornákat, a külső ablakpárkányokat is lecserélték.
fejlesztésCsökmőiskolafelújítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.