Hirdetés

Egyedi tervezésű kerékpáros standok színesítik Debrecent

civishir.hu

2019.10.09. 14:30

Egyedi tervezésű kerékpáros standok színesítik Debrecent
(Fotó: Cívishír)

Az Ady parkban helyezték el az új utcabútorokat.

Hirdetés

Az Ady Endre Gimnázium előtti területen egyedi tervezésű, látványos kerékpáros standokat és kerékpártárolókat helyeztek el. Az utcabútorok debreceniek keze munkájának köszönhetően jöttek létre, hiszen Kiss Tamás építészmérnök tervei alapján a Kerma Design Kft. valósította meg.

Széles Diána alpolgármester az október 8-i sajtótájékoztatón elmondta, ezek a tárolók akkor kerültek "ötlet szintjére", amikor az Ady-pad pályázatát kiírták. – A ciklus elején, amikor a parkot átadtuk, szerettük volna elérni, hogy egy fiatalos, trendi hely legyen, amit csak úgy lehet elérni, ha azt az ifjúság "belakja". A kiírt pályázatra 22 pályamű érkezett, és Kiss Tamás munkája tetszett a legjobban a négytagú zsűrinek. Ez egy fenntartható kerékpáros megoldás, amely közösségi térként is szolgálhat Debrecenben – tette hozzá.

Az alpolgármester kifejtette: az eredeti terv az volt, hogy csak fiatalok tervei vegyenek részt a projektben, ezért leszerződtek a Debreceni Szakképzési Centrummal, így többfajta verziót csináltak a tanulók. Mindegyik ötletes volt, de egyik sem időtálló, amit el lehetett volna helyezni a parkban hosszútávon. – Rengeteget változott a turisztikai kínálatunk. Új dizájnt építettünk ki, új logót és szerettük volna, ha ezt alkalmazzuk a projektben. Annak idején öt pályaművet választottunk ki, szeretnénk ezeket a jövőben elhelyezni a téren – fogalmazott.

Türk László, az Ady Endre Gimnázium igazgatója kiemelte, a tavalyi tanév elején több tanuló és tanár jelezte, szükséges a biciklitárolók számának növelése az iskola környezetében. Ezért bővítették a kapacitást, most már 11 tároló tudja kielégíteni az igényeket. – Bízom abban, hogy ennek a négy standnak közösségformáló ereje lesz. Ez nemcsak a miénk, hanem a debreceni lakosoké, de úgy gondolom, intézményként mi, adysok fogjuk a legtöbbet használni és hasznos beszélgetések színterévé fog válni – zárta szavait.

Galéria

DebrecenSzéles DiánaTürk LászlóAdy parkkerékpártároló

Szóljon hozzá!

Hirdetés