Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben indít kutatási programot a legnevesebb amerikai egyetem

MTI

2019.10.02. 07:59

Debrecenben indít kutatási programot a legnevesebb amerikai egyetem
(Fotó: Cívishír)

A projekt 2020-ban indul.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem klinikai központjában indít egészségügyi kutatási programot a világ egyik vezető egyeteme, a Massachussetts Institute of Technology (MIT) - közölte a GE Healthcare az MTI-vel. A napokban született megállapodás révén az Egyesült Államokban hét éve sikerrel működő, PhD hallgatókat célzó MIT Catalyst program 2020-ban indul a GE Healthcare-rel együttműködésben.

Közös kutatásról és képzésfejlesztésről kötöttek megállapodást, a partnerség főbb területei a digitális medicina, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és a sportorvoslás lesznek.

A program különböző profilú szervezeteket fog össze, az együttműködésben részt vesznek egyetemek, kórházak, vállalatok. Céljuk, hogy olyan projekteken dolgozzanak, amelyekkel később a nemzetközi, egészségtechnológiai iparban érdekelt vállalatokat is kiszolgálnak, mint például a GE egészségügyi üzletága, a GE Healthcare. Az elmúlt hét évben 34 ösztöndíjas vett részt a program négy képzési központjában, őket ötven mentor segítette. Az MIT-hoz hasonlóan a programot támogató GE Healthcare globális központja szintén Bostonban található, az együttműködés kialakításában azonban a magyarországi központ játszott jelentős szerepet.

A GE 2018-ban több mint 6 milliárd forintot fektetett K+F tevékenységekbe Magyarországon.
Debreceni Egyetemkutatási program

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.