Hirdetés

Hirdetés

Újabb debreceni ász: teniszközpontot adtak át

MTI

2019.09.13. 20:24

Újabb debreceni ász: teniszközpontot adtak át
A teniszközpont hivatalos átadása után Máthé Gábor siketlimpiai bajnok és Temesvári Andrea tartott bemutatót (Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI)

Egyetemi oktatási-sport beruházásban valósult meg a hiánypótló fejlesztés. 

Hirdetés

Hirdetés

Átadták a Sportgazdasági-menedzsment és teniszközpont épületét a Debreceni Egyetemen szeptember 13-án, a 860 millió forintos beruházást a kormány több mint 260 millióval támogatta.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről. – Debrecenben akkor is jelentős fejlesztések valósultak meg, amikor a magyar sport támogatottsága jelentősen elmaradt az ideálistól – tette hozzá.

A Debreceni Egyetem Sportgazdasági-Menedzsment és Teniszközpont épülete

Papp László, Debrecen polgármestere és Kósa Lajos országgyűlési képviselő egyaránt hiánypótló fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely egy régóta jelenlevő sportág megerősödéséhez tud hozzájárulni a városban. 

Szilvássy Zoltán rektora azt mondta, hogy a magyar egyetemek közül a debreceni rendelkezik az egyik legjobb sport infrastruktúrával.

Bács Zoltán kancellár hozzátette: a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas teniszközpontban négy fedett teniszpályát alakítottak ki. A fejlesztés második ütemében küzdősportoknak alakítanak ki új csarnokot és további nyolc szabadtéri teniszpályát építenek. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.