Hirdetés

Hirdetés

Kínai évnyitót tartottak Debrecenben

unideb.hu

2019.09.17. 15:40

Kínai évnyitót tartottak Debrecenben
(Fotó: unideb.hu)

A Nyári Egyetem évek óta folyamatosan bővíti kapcsolatrendszerét a kínai egyetemekkel.

Hirdetés

Hirdetés

Első tanévüket kezdik Debrecenben a Tiencsini Egyetemről érkező diákok, akik nemcsak nyelvórákon vesznek részt egy év alatt, hanem nyelvészetet és irodalmat tanulnak, közben pedig íráskészséget, olvasást és szövegértést fejlesztő órákra járnak majd.

Tizenhat középiskolás érkezett a Pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyeteméről. Ők a magyar nyelv mellett az irodalommal és történelemmel ismerkednek az év során, valamint minden hónapban legalább egy kulturális programon vagy kiránduláson vesznek részt: a yoUDay-tól kezdve a kézműves programokon át ellátogatnak Budapestre, Egerbe és a Balatonra.

Ők a legaktívabbak, szívesen járnak sportolni, és tudatosan ismerkednek a magyar kultúrával.

A legtapasztaltabb kínai diákok már egyetemi hallgatókként koptatják ebben a félévben a padokat: a két évvel ezelőtt Debrecenben egy évig tanult kínai fiatalok most kezdik tanulmányaikat a Bölcsészettudományi Kar magyar szakán. Szaffkó Péter igazgató megnyitójában arra kérte a diákokat, használjanak ki minden lehetőséget a nyelvtanulásra, amíg itt vannak. Azt tanácsolta, ismerkedjenek meg mindennel, ami magyar, tudják meg, a magyarok mit csinálnak, mit gondolnak és mit vásárolnak.

A Debreceni Nyári Egyetem jelenleg négy kínai egyetemmel folytat oktatási együttműködést. A Pekingi Nemzetközi Tanulmányok Egyetemével kötött - és a Debreceni Egyetemmel együttműködésben megvalósuló - hétéves képzési program keretében a hallgatók a tanulmányaik végén magyar szakos diplomát kapnak.

A BA-képzést megelőző négy évben pedig hol Kínában, hol Debrecenben tanulják felváltva a magyar nyelvet, irodalmat, történelmet, ismerkednek a magyar kultúrával és hagyományokkal.
Debreceni EgyetemDebreceni Nyári Egyetem

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.