Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben várják a jövő informatikushallgatóit

unideb.hu

2019.09.14. 12:17

Debrecenben várják a jövő informatikushallgatóit

Középiskolásoknak indít ingyenes szakköröket az egyetem.

Hirdetés

Hirdetés

Az informatika iránt érdeklődő középiskolásoknak indít térítésmentes szakköröket a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A különböző témájú foglalkozásokon a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedhetnek az informatika tudományának alapjaival.

Kezdő programozó, barkács (hardverprogramozás), 3D modellezés, matematika-előkészítő, programozás-előkészítő, algoritmika (haladó programozás) témákban indít szakköröket a tanév első félévében az egyetem.

Az ingyenes program célja, hogy felhívja a középiskolások figyelmét az informatika nyújtotta karrierlehetőségekre, illetve szakmai támogatást nyújtson azoknak a diákoknak, akik informatikai vonalon szeretnének továbbtanulni. – A szakkörök egy része azoknak a fiataloknak szól, akik még csak ismerkednek az informatika világával, nekik ajánljuk a kezdő programozó, barkács és 3D modellezés csoportokat. Akik már tudják, hogy informatikai szakra szeretnének jelentkezni a jövőben, azok hasznos támogatást kapnak ehhez a matematika-előkészítő és a programozás-elkészítő csoportokban. Ezeknek a célja, hogy elősegítsék a szakokra való bejutást, majd pedig a bent maradást, hiszen ezek azok a tantárgyak, amelyek a legnehezebbnek számítanak az elsős hallgatók körében – tájékoztatott Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar dékánja.

A szakkörök október elején indulnak, típustól függően 1-2 hetente, péntek délután tartják a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, a Kassai úti campuson. Jelentkezni szeptember 25-ig lehet. További információk ITT.
Debreceni Egyeteminformatikai karszakkör

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.