Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben méretes lufit fújnak a BMW-vel? A városvezetés válaszol!

2019.09.04. 12:41

Debrecenben méretes lufit fújnak a BMW-vel? A városvezetés válaszol!
Egy biztos: a határban gőzerővel zajlanak a földmunkák (fotó: mti)

Egy gazdasági portál sötét jövőt sejtet a debrecenieknek.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni ipari ingatlanok iránti kereslet szinte megszűnt - írja a portfolio.hu. A gazdasági portál szerint amikor a BMW bejelentette gyárépítési szándékát, sokan arra számítottak, hogy nagy felvásárlások kezdődnek, azaz meglódul az ipari telkek piaca, de ez nem következett be.

Síri csend honol a debreceni BMW-beruházás körül. A német autóipar kilátásairól sorra jönnek a rossz hírek, gyakorlatilag bizonytalanná vált a legtöbb hazai és külföldi fejlesztés és bővítés. Mindez vaskosan érinti Debrecen gazdaságát, benne az ingatlanpiacot is, a városban méretes lufit fújnak

- írja a portfolio.hu, amely cikkében helyi ingatlanirodákra hivatkozik. Az egyik anonim közvetítő szerint sem a magyar, sem a külföldi befektetők nem vállalnak kockázatot, annyi a bizonytalanság a gyár körül.

A városvezetés válasza!

A portolio.hu cikke a debreceni gazdaságfejlesztési folyamatok ismeretének hiányára utal - olvasható abban a közleményben, amelyet a polgármesteri hivatal sajtóosztálya juttatott el a szerkesztőségünkbe. Azt írják, a gazdasági portál pénteken küldte a megkeresést, amelyre még nem állt módukban válaszolni, de  semmilyen, a BMW-beruházásra vonatkozó vagy más, Debrecen város kompetenciájába tartozó kérdés nem marad megválaszolatlanul.

A portfolio.hu kérdése arra irányult, hogy mikor lesz az első kapavágás a BMW-területen. Az első kapavágás már régen megtörtént, hiszen a terület előkészítése az eredeti ütemtervnek megfelelően zajlik. Arra, hogy a BMW mikor kezdi meg a gyár építését, nem a debreceni önkormányzat fog válaszolni, ezt a kérdést nem a városhoz kell címezni

- így a közlemény, amely azt is tartalmazza, hogy jelenleg több mint 700 hektáron zajlanak ipari infrastruktúra és ipari park fejlesztési munkálatok Debrecenben, és a BMW-beruházás bejelentését követően sem csökkent a Debrecen iránti érdeklődés.

A nyár folyamán jelentettünk be egy újabb német beruházót, amely a város tulajdonában lévő déli iparterületen 15 hektáros telket vásárol meg. Jelenleg több tárgyalásunk van befejező fázisban ipari ingatlanok értékesítésére és azokon történő beruházásokra vonatkozóan. Számos tárgyalást folytatunk hazai és nemzetközi vállalatokkal debreceni munkahelyteremtő beruházások érdekében

- üzeni a országnak-világnak a debreceni városvezetés, amely a közlemény végén leszögezi: a BMW-beruházással kapcsolatban semmilyen bizonytalanság nincs, az eredeti megállapodásnak, a 2018 októberében aláírt előszerződésnek megfelelően halad az a beruházás, amelyet Debrecen önkormányzata a Magyar Kormánnyal közösen vállalt. Szeptember végén e beruházás kapcsán jelentős mérföldkőhöz érkezünk, amelyről a sajtót megfelelő időpontban tájékoztatni fogjuk - zárul a közlemény.

 

ingatlanBMWDebrecen

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.