Hirdetés

Debrecen száz éve képekben

2019.09.05. 16:12

Debrecen száz éve képekben
unideb.hu

Létrejöhet egy folyamatosan bővülő gyűjtemény.

Hirdetés

A DEAC centenáriuma alkalmából új honlapot indított a https://100ev.deac.hu/ címen a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK), hogy a sportbarátok segítségével gyarapítsa az egyesülethez kapcsolódó fotóarchívumát.

A honlapra feltöltött képek és a hozzájuk kapcsolódó információk segítenek teljes képet adni a sportegyesület alapítása óta eltelt 100 év történetéről, ugyanakkor létrejöhet egy folyamatosan bővülő sporttörténeti gyűjtemény is.

A gyűjteménybe már feltöltött képekhez bárki fűzhet további információt, a kép alatti hozzászólásban megoszthatja az oldal látogatóival, ha felismer valakit – esetleg akár saját magát – egy fotón, illetve emlékszik az eseményre, vagy a helyszínre, ahol a kép készült.

Arra is van lehetőség, hogy valaki saját fotókat küldjön a gyűjteménybe. A „Képek beküldése” menüpontban könnyen és egyszerűen feltölthetők azok a felvételek, amelyek kapcsolódnak a DEAC-hoz. Az így kialakuló, folyamatosan gyarapodó képes-szöveges gyűjtemény hasznos forrás lehet a jövőben mindazok számára, akik érdeklődnek a DEAC múltja iránt.

DEACsport

Szóljon hozzá!

Hirdetés