Hirdetés

Hirdetés

A DKV járművezetője csak egyszer hibázott, de akkor nagyot

2019.09.05. 16:17

A DKV járművezetője csak egyszer hibázott, de akkor nagyot

Más munkakörbe helyezik át a debreceni tömegszerencsétlenség okozóját.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot, tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan vétsége miatt vádat emelt a villamosvezető ellen, aki 2018. június 6-án egy helyi járatú autóbusszal ütközött össze a belvárosban.

A közlekedési vállalat közleményben reagált.

Az érintett járművezető több, mint 17 éve dolgozik társaságunknál. Munkájával és hozzáállásával felettesei maximálisan meg voltak és vannak elégedve. Az eljárás folyamata és a vádemelés ténye azonban annyira megviselte, hogy a társaság a járművezetés alól felmentette, és más munkakörbe helyezi át. A DKV Zrt. álláspontja az, hogy a bírósági ítéletig, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme - így a DKV Zrt. közleménye.

Az ügyészség szerint a vádlott a villamossal 12 másodperccel korábban indult el, mint ahogyan azt részére a fényjelző készülék lehetővé tette volna, és a Piac utca – Széchenyi utca – Kossuth utcák kereszteződésében nem biztosított elhaladási elsőbbséget a neki jobbról érkező egyik helyi járatú autóbusznak. Az ütközés következtében a villamoson és az autóbuszon utazók közül 11 személy sérült meg, közülük négyen 8 napon túl gyógyuló csonttöréses, míg további hét utas 8 napon belül gyógyuló könnyű vágott, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az autóbuszban utazó egyik sértett 8 napon túl gyógyuló sérülése maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.