Hirdetés

Hirdetés

Debreceni középiskolákat választott a Continental

civishir.hu

2019.08.27. 13:44

Debreceni középiskolákat választott a Continental
Fotók: Cívishír

A Brassaiban már indul a duális képzés.

Hirdetés

Hirdetés

Az ünnepélyes keretek között aláírt megállapodás értelmében a Continental Powertrain Hungary Kft. debreceni gyára szeptembertől csatlakozik a Debreceni Szakképzési Centrum duális képzéseihez, melynek célja, hogy a jövő szakemberei az elméleti tudás megszerzése mellett a Continental-specifikus gyártási folyamatokkal is megismerkedjenek.

A Continental technológiai vállalat ehhez biztosítja a gyakorlati helyet a tanulóknak, továbbá oktatási centrumunkban az ipar 4.0 keretein belül a technológiai tudásháttér megosztását.

A vállalat egyetért a Debreceni Szakképzési Centrum azon törekvésével, miszerint növelni kell a szakképzési oktatás színvonalát és vonzerejét, ezért hozzájárul az érintett Szakképzési intézmények és képzések népszerűsítéséhez.

Az oktatási intézmények közül elsőként a Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumban veszi kezdetét a közös munka, ahol elektronikai és mechatronikai ismereteket szerezhetnek a műszaki pálya iránt érdeklődő tanulók. Hosszú távon további együttműködést terveznek a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziummal, a Vegyipari Szakgimnáziummal és a Beregszászi Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolával.

A megállapodást Papp László polgármester, a Debreceni Szakképzési Centrum részéről Hámori Éva Judit főigazgató és Tirpák Zsolt kancellár, a Continental részéről pedig Lukas Juranek ügyvezető igazgató és Makray Réka HR igazgató írta alá.

A technológiai vállalat 2018 februárjában jelentette be, hogy egy új, zöldmezős beruházás keretében gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikai üzletága tevékenységének bővítésére. Az alapkőletételre 2018 szeptemberében került sor, a beruházással a Continental 450 új munkahelyet teremt.

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2018-ban várhatóan eléri a 44.4 milliárd eurót. Jelenleg a cégcsoport több mint 244 000 alkalmazottat foglalkoztat 60 országban.

Galéria

DSZCduális képzésContinental

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.