Hirdetés

Debrecenben a göncruszkai gyilkosok!

civishir.hu

2019.08.31. 16:45

Debrecenben a göncruszkai gyilkosok!

Első fokon összesen 39 évet kaptak.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott megtudta, hogy a Göncruszkán élő sértettnek sok pénze van, amit otthonában tart. Az első- és másodrendű vádlottak megegyeztek, hogy betörnek a 80 éves asszonyhoz és ehhez beszervezik a harmadrendű vádlottat is. A vádlottak 2017 szeptemberében, késő este találkoztak a helyi futballpálya mellett, ahol megbeszélték a részleteket. Míg az eslő- és a másodrendű vádlottak értékek után kutatnak a házban, addig a harmadrendű vádlott figyelni fog. Éjjel 2 óra körül érkeztek meg a házhoz, melynek ajtaját felfeszítették. Az első- és a másodrendű vádlott azonnal értékek után kezdett kutatni, míg a harmadrendű vádlott az előszobában figyelt. A zajra felébredt az egyik szobában alvó sértett, akihez azonnal odalépett az elsőrendű vádlott és ököllel arcon ütötte. Az asszony ettől a földre esett, de még megpróbált felállni. Az elősrendű vádlott azonban addig ütötte, míg mozdulatlan nem lett.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xk3-GVuRBxA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A másik két férfi tétlenül nézte végig a bántalmazást.

A vádlottak egy televíziót és néhány arany ékszert vittek el a sértett házából, melyek értéke körülbelül százezer forint volt. A sértettet másnap, az esti órákban találta meg annak szomszédja. Az idős asszony a bántalmazás következtében olyan súlyos agyvérzést, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett, hogy 5 nappal később életét vesztette a kórházban. 

Az elsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék februárban

  • M. S. elsőrendű vádlottat emberölés bűntette miatt, mint visszaesőt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • Ó. Zs. másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
  • M. M. harmadrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításét, az elsőrendű vádlott felmentésért, illetve enyhítésért, a másod- és a harmadrendű vádlott enyhítésért fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla szeptember 4-én tárgyalja a büntetőügyet.

Göncruszka

Szóljon hozzá!

Hirdetés