Hirdetés

Hirdetés

Lóra! Több száz pata dobog a Hortobágyi Vágtán

Cívishír

2019.07.09. 15:49

Lóra! Több száz pata dobog a Hortobágyi Vágtán
Az első három helyezett lovas mehet a Nemzeti Vágtára (Fotó: Nemzeti Vágta)

Előfutamot rendeznek a csikósok földjén.

Hirdetés

Hirdetés

Idén is a térség meghatározó eseménye, a Hortobágyi Lovasnapok keretében rendezik meg a Nemzeti Vágta helyi előfutamát. Július 13-án, a Hortobágyi Vágtán, igazi lovas környezetben dől el, mely település versenyzői jutnak be a budapesti döntőbe.

Több száz ló dobogástól lesz hangos a hétvégén a Mátai Ménes, hiszen három napon keresztül izgalmas programokkal várják a lovak és a lovassportok szerelmeseit a Hortobágyi Lovasnapokra. A program célkitűzése, hogy minél szélesebb réteggel megismertesse a Mátai Ménes fogatgyűjteményét, illetve háromszáz éves lótenyésztő munkásságát..  

A rendezvényt pénteken az Arénában az Országos Csikósbajnokság nyitja, amelyet díjugrató verseny és méneshajtás követ. A Hortobágyi Vágta futamait szombaton tartják, az első három helyezett lovas képviselheti települését októberben a Hősök terén, a Nemzeti Vágtán.

A Nagyszínpadon retro partival szórakoztatják a nagyérdeműt: fellép Caramel, Wolf Kati és Balázs Fecó is. A Gyermek Lovasfalubana kicsik játszva ismerkedhetnek meg a lovaskultúrával kézműves foglalkozások, bábszínház és amatőr lovas versenyek segítségével.

További információ itt található.

Hortobágyi LovasnapokNemzeti Vágta

Szóljon hozzá!

.