Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idei Campus Fesztivál száma: 114 ezer!

| 2019. 07. 21. | 17:11:00
Rekord született Debrecenben.
Az idei Campus Fesztivál száma: 114 ezer!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére idén 114 ezren látogattak el - közölték a szervezők vasárnap. A legtöbben csütörtökön Majkára, szombaton pedig a Halott Pénzre voltak kíváncsiak, nézőszámban a pénteki nap volt a csúcspont, amikor a jubileumi műsorral érkező Tankcsapda és a titokzatos fekete maszk mögé bújó norvég dj. Alan Walker lépett fel.

[Beillesztett cikk: Egyszer minden véget ér. Kellemes józanodást, Debrecen! + KÉPGALÉRIA!]

A zárónapon a késő este érkező eső sem befolyásolta a programokat. Teltházas nézőtér előtt koncertezett a Road és az amerikai Limp Bizkit is. Ami a Campus Fesztivál látogatói számát illeti várakozáson felüli volt, az egy évvel ezelőtti eseményt is meghaladta. 

Évek óta azon dolgozunk a munkatársaimmal, hogy egy olyan biztonságos, családbarát, kulturált fesztivált szervezzünk, ami valóban minden korosztályt megérint. Úgy érzem ehhez az idei fesztiválon jártunk a legközelebb

– összegezte az elmúlt napokat Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál igazgatója, aki szerint ennek megvalósítását nagyban segítette a 11 éve kísérőrendezvényként kapcsolódó, négy országból érkező, csaknem ezer hallgató részvételével zajló Campus Sportfesztivál és az idén debütáló, családoknak szóló Campus KID és a művészeti ágakat támogató Campus ART is.

Nem a létszámnövekedés volt a célunk, inkább azt szerettük volna elérni, hogy a fesztiválozók érezzék, hozzánk valamennyi napra érdemes kilátogatni, méghozzá úgy, hogy ne csak az esti főműsorra érkezzenek meg a kikapcsolódni vágyók

- tette hozzá a fesztiváligazgató. A Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep, idén összesen több, mint 1000 zenész adott koncertet Debrecenben.

„A kiemelt headlinerek tízezres koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén.Vannak, akik alig pár év alatt jutottak el a kisebb helyszínekről a nagyszínpadokra, mint például a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company, mások több év szünet után tértek idén vissza Debrecenbe: a Subscribe zenekart nagy tömeg és ováció fogadta. A zenei program szerves részét alkotja a magyar underground is, méghozzá generációtól függetlenül: az Európa Kiadóra ugyanúgy sokan odagyűltek, mint a húsz év körüli fiatalokból álló Carson Comára, akik a Hangfoglaló Program támogatott zenekaraként kaptak meghívást a fesztiválra

- mondta Süli András programigazgató. Idén még komolyabb szerepet kaptak a kisebb külföldi zenekarok: emlékezetes teltházas bulit csinált a Delinquent Habits, megmozgatta az Aréna Sátrat a Dog Eat Dog, a Seafret érzelmes dalai pedig több száz ember szemébe csaltak könnyeket.

[Beillesztett cikk: Ha ez lenne az utolsó nap]

A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitóján a VIP fogadáson 7 millió forint gyűlt össze, ezt idén a debreceni Idősek és a Csökkentlátók Otthona kapja. Az adománygyűjtő akció a fesztivál után is él.

 A takarítás és bontás vasárnap hajnalban elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.A következő napokban nagy erőkkel folyik a terület helyreállítása, a felépítmények elszállítása. A legtöbb színpadnak már nyoma sem marad holnap reggelre, ma éjféltől pedig átadjuk a Nagyerdei körutat is, így holnaptól már a tömegközlekedési rend is helyreáll ezen a szakaszon

- nyilatkozta Pál László, a Campus Fesztivál technikai igazgatója.

Jövőre 2020. július 22-26. között rendezik meg a Campus Fesztivált.

[Beillesztett cikk: Alan Walker óriási bulit csapott Debrecenben +FOTÓK]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.