Hirdetés

Sok téglásinak elege van az álomesküvőkből

2019.06.14. 12:49

Sok téglásinak elege van az álomesküvőkből
Téglási pompa. Az ifjú párt és a násznépet aligha érdekli a dühös szomszédság... (Fotó: eskuvoihelyszin.hu)

Rossz helyen van a kastély. Vagy a kisváros. Hajdú-bihari szélmalomharc.

Hirdetés

Egyre több téglási szórja az átkot dühében a közösségi oldalakon és más fórumokon is Degenfeld-Schonburg-kastély felől hallatszó hangos zene miatt. A sok panasz a hét végi esküvők miatt érkezik.

Az itt élők pechjére épp hétvégén megy a rajcsúr, mert ugye ki ne akarná ilyen csodálatos, gyönyörű, fantasztikus környezetben összekötni párjával a hátralévő életét? Mi meg persze szívunk, mert ugye ki a bánatot érdekel, hogy Pista és Julcsa épp életük legboldogabb (vagy ki tudja) napját tölti itt, tőlünk néhány utcányira, ha nem tudunk miatta pihenni

- írja egy téglási blogger, aki szerint az utolsó csepp a múlt heti tűzijáték volt, amit az egész településen lehetett hallani zárt ablaknál is, éjfél után.

A téglási Degenfeld-Schomburg kastély a Tiszántúl legnagyobb kastélya. Építtetője Debrecen császári, királyi tanácsosa, Bek Pál földbirtokos. A birtok az egyik Bek lány házassága révén került a svájci-szász származású Degenfeld grófi család erdélyi ágának tulajdonába. A kastély a 19. században a társasági élet központja volt, jeles találkozóhelye a magyar kultúra nagyjainak. A II. világháború után iskola és nevelő intézetként szolgált az épület, ami a lassú pusztuláshoz vezetett. Néhány évvel ezelőtti felújítása óta rendezvényközpontként üzemel. Úri mulatságok helyszíne.

Egy másik téglási dühös ember a közösségi portálon fakadt ki, mondandóját a Degenfeld-Schonburg-kastély Facebook-oldalának címezve:

Mi lesz a következő??? Éjfélkor helikopterrel érkezik majd az ifjú pár görögtűzzel, miközben a násznép tankokból üvöltözve rongyolja szét az utcákat, mert a házasodni vágyóknak ez volt a kérése?

Volt, aki hivatalosan is próbált eljárni az ügyben, de nem járt sikerrel. Előrebocsátható, hogy a lakodalmakra továbbra sem a csendesség lesz jellemző, egy násznépet visszafogni lehetetlen, a téglási kastély és annak gyönyörű kertje pedig túl szép hely ahhoz, hogy csak pusztán turisztikai látványosság legyen. Népharag ide vagy oda, van az a pénz, és van az a szerelem is!

 

Téglás

Szóljon hozzá!

Hirdetés