Hirdetés

Hirdetés

Egymillióra büntették a Debrecenben hőbörgő gyergyóiakat

2019.06.17. 13:43

Egymillióra büntették a Debrecenben hőbörgő gyergyóiakat
A pályán is elszabadultak olykor az indulatok (Fotó: cívishír)

Nehezen viselték a vereséget.

Hirdetés

Hirdetés

Három súlyos ügyben hozott ítéletet a napokban a Magyar Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottsága, és mind a három a két székelyföldi csapathoz kapcsolódik. 

A Csíkszereda azért kapott ezer eurós (330 ezer forintos büntetést), mert cseh csatára, Radim Valchar az egyik mérkőzés után a közösségi oldalon minősítette elfogadhatatlan hangnemben a játékvezetést.

A másik két ügyben a Gyergyószentmiklós érintett, és mindkét eset a DEAC-cal vívott párharc alatt történt. A felfokozott hangulatú Debrecen-Gergyói HK negyeddöntő hetedik, mindent eldöntő mérkőzésén a debreceniek csatárára, Hugo Turcotte-ra támadtak rá a vendégek kispadánál, a főkolompos pedig a csapat szertárosa, Nagy Csaba volt. Erről videó is van:

A másik esetet minősítette súlyosabbnak a szövetség: a DEAC gyergyói vendégjátékakor László Zoltán, a gyergyóiak hivatalos csapattagja benyitott a játékvezetői öltözőbe, és ott a játékvezetőket abuzálta, fenyegette.

Ha nem fújtok rendesen, nem fogunk tudni megvédeni

- mondta a bíróknak. A GYHK képviselője szerint azonban valójában a játékvezetők védelmében szólt, mert feszült hangulat uralkodott a lelátón.

A két eset összesen 3000 eurójába kerül a székelyföldi együttesnek.

 

DEACErste LigaGyergyószentmiklós

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.