Hirdetés

Folytatódik az édes debreceni álom – FOTÓK

civishir.hu

2019.03.10. 20:36

Folytatódik az édes debreceni álom – FOTÓK
(Fotók: Cívishír)

Elődöntős a DEAC!

Hirdetés

Hirdetés

Zsúfolásig telt ház, fergeteges hangulat, kőkemény, fordulatokban és indulatokban gazdag küzdelem a jégen, a végén pedig debreceni örömmámor – a DEAC megnyerte egy gigászi párharc mindent eldöntő, hetedik összecsapását a Gyergyószentmiklós ellen,

így újonc csapatként elődöntőt vívhat a jégkorong Erste Ligában.

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés debreceni szempontból, hiszen a székely együttes másfél perc után betalált. A DEAC legjobbja, Hetényi Zoltán kapus benne volt a gólban, ez pedig az egész csapatra lehangoló hatással volt, vagy ahogy Fodor András, a DEAC elnöke fogalmazott: sokáig benne maradt a gyomros a fiúkban.

A debreceni cerberus sokszorosan jóvá tette hibáját a folytatásban, ami erőt adott az egész debreceni legénységnek, amely a második harmadban ellenállhatatlan harci szellemben ostromolta a Gyergyó kapuját, így annak szintén kiváló kapusa és védelme kétszer is kapitulált.

Az erdélyieket azonban nem olyan fából faragták, hogy feladják, még a második szünet előtt kiharcolták az egyenlítést, így hat meccs és két harmad után még mindig egyenlőre álltak a felek.

Tapintani lehetett a feszültséget a csarnokban, többen lábon kihordtak több szívinfarktust,

miközben a pályán szinte percenkét szabadultak el az indulatok. A nagy dulakodásból a gyergyóiak kerültek ki vesztesen, akiket az agresszív, pimasz Hugo Turcotte, a debreceni pontkirály többször is kihozott sodrukból. Az pedig külön örömteli, hogy a meccs gólját, a debreceniek harmadik találatát a saját nevelésű Molnár Dávid szerezte, aki szinte az alapvonalról talált be gyönyörűen a gyergyói kapuba. A végén a kapus lehozatalával próbálkoztak a vendégek, de Németh Attila megbüntette őket!

A DEAC hétfőn ellenfelet kap – minden valószínűség az alapszakaszgyőztes, majd a középszakaszban is élen végző Ferencvárost – kedden pedig már pályára is lép idegenben. Az elődöntő első debreceni összecsapását szombaton este játsszák Debrecenben! 

Erste Liga, negyeddöntő, 7. mérkőzés:
DEAC-Gyergyói HK 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)
Debrecen, 700 néző. Vezette: Németh, Kincses, Muzsik, Pálkövi.
DEAC: HETÉNYI Z. – Kovács B., Vuorijärvi (1) – Hetényi P., Markov – Antal A., Behal – Izacky, Novotny 1, Turcotte – BERTA (2), Hári N., NÉMETH A. 2 – Kozma F., MOLNÁR D. 1, Silló A. – Márton, Salló, Vincze P. Z. Edző: David Musial.
Gyergyószentmiklós: GORJACSEVSZKIJ – Jezsov, Kozma Z. – Góga, Orbán Sz. – Bobcek, NAGY CS. (1) – Ferenc, Ivácson – Csergő. Constantin, PESTUNOV  1 – Sára, Steén, Vorobjev – Benedek, Elekes Darabont, Péter Zs. (1) – Barabás, Daradics 1, Timaru. Edző: Mikael Tisell.
Kiállítások: 12, illetve 24 perc + 10 perc fegyelmi (Bobcek).
Kapura lövések: 41:27.

A négy győzelemig párharcot a Debrecen nyerte 4-3-ra.

Mesterszemmel

David Musial: A csapat erejét mutatja, hogy egy nagyon rosszul sikerült első harmad után is összekapta magát, küzdött a végsőkig, aminek győzelem és továbbjutás lett az eredménye. A fiúkat nem csak a mai meccs miatt illeti dicséret, hanem az egész szezonban mutatott teljesítményért. Kevesen gondolták a bajnokság elején, hogy idáig eljutunk, és ha már itt vagyunk, akkor mindent beleadunk a folytatásban is, bárki is legyen az ellenfél.
Mikael Tisell: Egy kivételével nagyon szoros, a végsőkig kiegyenlített mérkőzéseket hozott a párharc, és az utolsó meccs előtt is tudtuk, hogy nüanszok fognak dönteni. A második harmadban nem voltunk elég élesek, ezt kihasználta a Debrecen, a harmadik harmadban pedig a sok, indulatok szülte kiállítás miatt nem tudtunk egyenlíteni. 

BeA

 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.