Hirdetés

Hirdetés

Az István út kritikus pontján végre gyalogátkelő épül

civishir.hu

2019.06.14. 10:05

Az István út kritikus pontján végre gyalogátkelő épül

Kétmillió forintot fordít rá a debreceni önkormányzat.

Hirdetés

Hirdetés

2019-ben folytatódik a városi gyalogátkelő-építési program, és hét helyszínen lesz új zebra, könnyítve a közlekedést. Május végén a Derék utca és a Vincellér utca kereszteződésében készült el, majd június első napjaiban a Viola és az Ibolya utca kereszteződésében indult új gyalogátkelő kiépítése, most pedig az István út és a Kristály utca csomópontjában kezdődött meg a munka.

A kereszteződés István úti ágán megvalósítandó gyalogátkelőhely teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy bruttó 2 millió forint felhasználásával épül ki, mely magában foglalja az úgynevezett gyalogosfelállási burkolatok építését, a megfelelő közúti jelzések elhelyezését, valamint az István út felőli járda egy szakaszának átépítését is. Az új zebra nagyban megkönnyíti a gyalogosok átkelését az István úton az István út és a Széchenyi utca, valamint az István út és a Tőzsér utca kereszteződése közötti szakaszon – mondták el sajtótájékoztatójukon Orosz Ibolya Aurélia és Varga András, az érintett területek önkormányzati képviselői.

Az István út és a Kristály utca csomópontját követően új gyalogátkelőhelyeket a következő négy helyszínen alakítanak ki:

  • a Szávay Gyula utca és a Hun utca csomópontjában
  • a Veres Péter utca és a Radnóti Miklós utca csomópontjában
  • a Határ út és az FAG bejáratának csomópontjában
  • a Cseresznye utca és a Monostorpályi út csomópontjában
István útzebragyalogátkelőKristály út

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.