Hirdetés

Nem elégedett a DEAC edzője a kilencedik hellyel

civishir.hu

2019.05.17. 18:35

Nem elégedett a DEAC edzője a kilencedik hellyel
(Fotó: deacbasket.hu)

Berényi Sándor megnevezte a debreceni csapat legjobb játékosait.

Hirdetés

Május 15-én véget ért a 2018-19-es bajnokság a DEAC kosárlabdacsapata számára, Berényi Sándor együttese egy hajszállal maradt le a rájátszásról, s végül a 9. helyen végzett. A vezetőedző a klub honlapjának azt nyilatkozta, nem elégedett az elért helyezéssel, szerettek volna bejutni a rájátszásba, melyhez szerinte a keret is adott volt. Elmondta, a Magyar Kupa bronzérem egyértelműen egy nem várt siker, mely valamelyest kompenzálja a bajnokságot, de így is „maradt benne tüske” a szezon után.

A középszakaszban négyes körbeverés döntött, melyből a DEAC csapata jött ki rosszabbul, így nagyon kevésen múlott a playoff.

– A kulcs azt gondolom, a Sopron elleni hazai középszakasz meccs volt, ott nagyon sok minden dolgozott ellenünk. Az utolsó edzésen Manigat sérült meg, Ivosevet kiállítottak, Dugat szemöldöke felszakadt, így három meghatározó ember nélkül voltunk kénytelenek játszani. A középházat az utolsó meccsen kiharcoló ellenfél nagyon felszabadultan érkezett, mi pedig dekoncentráltak voltunk, és nem tudtunk mit kezdeni a védekezésváltásaikkal. Az utolsó két alapszakasz meccsünket is ide sorolhatnám, hiszen karnyújtásnyira voltunk a felsőháztól, viszont az SKC elleni hazai meccs az, amire előzetesen számítottunk, és utólag nézve az nem fért bele – mondta Berényi Sándor.

A vezetőedző szerint a DEAC legjobb magyar játékosa Polyák Laci volt, legjobb légiósként Boriszovot és Manigatit nevezte meg. Szerinte sokan fejlődtek a szezon alatt, de Tóth Bencét emelete ki, aki az év vége felé már a felnőttek között is megállta a helyét.
DEACBerényi Sándor

Szóljon hozzá!

Hirdetés