Hirdetés

Hirdetés

Feliratos filmeket is sürgetett a Jobbik Debrecenben 

civishir.hu

2019.04.26. 17:02

Feliratos filmeket is sürgetett a Jobbik Debrecenben 
Herpergel Róbert jobbikos önkormányzati képviselő (Fotók: Cívishír)

Orbán Viktor korrupt rendszere az oka, hogy Magyarország már majdnem a legszegényebb ország az EU-ban – mondták.

Hirdetés

Hirdetés

A korrupció felszámolását, az illegális migráció megakadályozását nevezték az európai parlamenti választás tétjének a Jobbik politikusai Debrecenben. Mint Sneider Tamás országos pártelnök és Herpergel Róbert helyi önkormányzati képviselő április 26-i sajtótájékoztatóján elhangzott, a gazdasági mutatók alapján Magyarország már csak Bulgáriát előzi meg az EU-ban. A jobbikosok szerint a május 26-i voksolás során a választók az ország fejlődéséről is szavaznak, miközben Orbán Viktor politikája egyre keletebbre, a putyini Oroszország felé vezet. A Nyugat-Európától való leszakadás fő oka – mondták – a korrupt rendszerben keresendő, amelyet az Európai Ügyészséghez való csatlakozás tompíthatna (ezt azonban a kormány nem akarja).

A Jobbik álláspontja szerint a kivándorlás okozta problémákra nem az illegális migráció a megoldás. Ugyanakkor megemlítették, hogy a Fidesz 86 ezer embert fogadott be az országba az elmúlt években.

Sneider Tamás (képünkön) „óriási problémának” nevezte, hogy megfosztják a diákokat a „komoly középiskolai nyelvoktatás” lehetőségétől. A pártelnök ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a fővárosi Kossuth téren diáktüntetés zajlik pénteken az egyetemi felvételikhez 2020-tól kötelező nyelvvizsga követelménye ellen. – A Debreceni Egyetem hallgatóinak kétharmada nem lehetett volna a felsőoktatási intézmény diákja, ha ezt a jogszabályt néhány évvel korábban bevezetik – fogalmazott a politikus, aki színvonalasabb nyelvoktatást sürget. Ennek érdekében a Jobbik támogatná, hogy a televízióban sokkal több feliratos filmet adjanak.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.