Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben megvalósul a nagy összefogás, és táncra perdülnek!

2019.04.25. 15:34

Debrecenben megvalósul a nagy összefogás, és táncra perdülnek!
(Fotó: hajdufolk.hu)

Először lépnek fel együtt.

Hirdetés

Hirdetés

  • Időpont

    2019.04.29. 18:30

  • Helyszín

    Néptáncgála Debrecenben

  • Jegyár

    1500 forint

Közösen rendez műsort a Tánc Világnapja alkalmából április 29-én, hétfőn 18.30 órától a VOKE Egyetértés Művelődési Központban (Debrecen, Faraktár u. 67.) a város négy legnagyobb néptáncegyüttese a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Debreceni Népi Együttes, a Forgórózsa Táncegyüttes és a Főnix Néptáncegyüttes.

Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre, Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára időzítve. Ezen a napon világszerte, így Debrecenben is tánccal ünnepelnek a műfaj kedvelői.  

A „Néptáncgála a Tánc Világnapján” című műsorban valamennyi csoport 3-3 koreográfiát mutat be, így az esten 12 produkciót láthat a közönség a négy nagy hagyománnyal rendelkező csoport összefogásának köszönhetően.

A városban évtizedek óta több művészeti csoport működik folyamatosan, de ez az első alkalom, hogy közösen ünnepelünk. Nem véletlenül, hiszen céljaink, is közösek: fenntartani, megőrizni és megmutatni mindazt, amit szüleinktől, nagyszüleinktől örökségül kaptunk

– mondta Mecsei Gyula, a Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület alelnöke, a rendezvény egyik szervezője.

A műsort Szarka Zsolt, örökös aranysarkantyús táncos, táncpedagógus, a Forgórózsa Táncegyüttes művészeti vezetője szerkesztette, az esten a Bürkös zenekar húzza a talpalávalót.

A közös táncest április 29-én, hétfőn 18:30-kor kezdődik a VOKE Egyetértés Művelődési Központban (Debrecen, Faraktár u. 67.). Belépők a helyszínen, valamint elővételben a közreműködő együttesek székházában válthatók.

zenenéptánc

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.