Hirdetés

Hirdetés

Az NI-on nem fog múlni a magyar siker a világversenyen

civishir.hu

2019.04.18. 15:42

Az NI-on nem fog múlni a magyar siker a világversenyen
(Fotó: Cívishír)

A debreceni cég segíti a felkészülést.

Hirdetés

Hirdetés

Idén július 19-21. között rendezik meg a Formula Student világversenyt az angliai Silverstone-ban – mondta Ábrahám László, az National Instruments Hungary Kft. ügyvezetője az április 18-i sajtótájékoztatón Debrecenben. A tavaly 20 éves évfordulóját ünneplő Formula Student versenyen évente több mint 100 egyetemi csapat méri össze mérnöki tudását a világ minden tájáról. A BME Motorsport a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem második Formula Student csapata, amely a belső égésű kategóriában tervez és épít formula típusú versenyautókat.

A csapat 2018 őszén alakult meg, lehetővé téve a tehetséges hallgatók szakmai fejlődését és gyakorlat-orientált oktatását.

A BME Formula Racing Team-et 2007 elején hívta életre néhány tehetséges mérnökhallgató, hogy első és – akkor még – egyetlen magyar csapatként versenyautót építsenek és részt vegyenek a világméretű versenysorozatban. A 18 fős alakulatot követte egy 50 fős második generáció, valamint egy harmadik generációs junior csapat. Mára az ötödik generáció mintegy 70 tagot számlál, az egyetem számos különböző karát képviselve. A csapat mérnökei és menedzserei különböző területeken dolgoznak ugyanazért a célért, a leendő mérnökök tudásának gyarapításáért és a minél jobb eredmények eléréséért, valamint, hogy megteremtsék a magas szintű anyagi, szervezeti és tárgyi feltételeket.

Többek között ennek köszönhető, hogy 2007 óta kitűnően helyt álltak a világ legjobbjai között német, angol, olasz és magyar versenyeken. A csapat hatékony működését igazolja, hogy egyre jobb műszaki eredményekkel, és az iparban is magas hozzáadott értéket képviselő munkaerővel szolgál. A Formula Reacing Team nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, ezért a csapatnál dolgozó tapasztalt mérnökök elméleti ismeretekkel is segítik a junior csapatot.

Minden adott tehát ahhoz, hogy a csapat még évekig képviselje Magyarországot és a BME-t a Formula Student versenyeken, lehetőséget adva ezzel a hallgatóknak, hogy a legjobbak között versenyezzenek. 

Ábrahám László

– Nem elég odaadni egy jó csapatnak bizonyos eszközöket, ha nincs meg bennük a motiváció, hogy ezeket valóban használni akarják. Az NI Hungary által felajánlott eszközökkel nagyon sokat kell dolgozni – jegyezte meg Ábrahám László.

Az NI eszköztámogatása révén a csapat magáénak tudhat egy csatlakozót, melyen az adatforgalom halad, emellett egy mindent egyben tartalmazó, PC-hez és iPad-hoz is kapcsolódó műszert. A VirtualBench egyetlen eszközben egyesíti egy vegyes jelű oszcilloszkóp, függvénygenerátor, digitális multiméter, egyenáramú tápegység képességeit, valamint digitális be- és kimeneteket is tartalmaz.

– Ezeken kívül a berendezés „eszét” is szeretnénk odaadni, ami arra szolgál, hogy jeleket küld a külvilágból, valós időben feldolgozza azt, és vezérlési parancsokat ad a járműnek – tette hozzá az NI ügyvezetője.

Az NI Hungary Kft. több mint 2,5 millió forint értékű eszköztámogatása révén a BME Motorsport csapata számára garantált a folyamatos fejlődés, amely a Formula Student-en való eredményes szerepléshez nélkülözhetetlen.
DebrecenNational InstrumentsFormula Student

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.