Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Porkoláb Gyöngyi: egyetlen fillérnyi állami támogatás nélkül!

| 2019. 03. 04. | 15:06:00
A debreceni jobbikos kérdez, a DK-s feljelent.
Porkoláb Gyöngyi: egyetlen fillérnyi állami támogatás nélkül!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az index egyik olvasója február 23-án a debreceni Ifújsági Házban ünnepelt barátaival, amikor – állítja – tudta nélkül részese lett egy mobilmentes generációs élménynek. Beszámolója szerint 4-5 asztalnál társasjátékoztak, majd megjelent három hölgy, kirakták a a Debreceni Kőr Dáma Egyesület molinóját, fotósuk készített néhány képet – amire ők nem adtak engedélyt –, a szervezők beszélgettek pár emberrel, majd alig háromnegyed óra múlva távoztak.

A rendezvény a Kapcsolj Ki elnevezésű mobilmentes programsorozat része volt, amit az Egyszülős Központ indított februárban. Az index szerint azonban a rendezvényt a Debreceni Kőr Dáma Egyesület szervezte, a kapcsolódó programsorozatot 10 millió forinttal támogatta az Emmi. A Kőr Dáma Egyesület honlapján megjelentek szerint 8-10 család játszott különböző társasjátékokkal egy moderátor vezetésével, de az említett index-olvasó ebből nem érzékelt semmit. Porkoláb Gyöngyi, a Kőr Dáma egyesület elnöke később az index megkeresésére cáfolta az olvasó azon állítását, hogy fotósuk engedély nélkül készítette a képeket. Március 1-jén a Debreceni Kőr Dáma Egyesület honlapján közölte, az említett program saját forrásból valósult meg az Egyszülős Központ szakmai partnereként. 

Az eset március 4-én reagálásra késztette előbb a helyi Jobbikot, majd a DK önkormányzati képviselőjét, Varga Zoltánt is.

A Jobbik csak kérdez

Herpergel Róbert, Jobbik önkormányzati képviselője elöljáróban leszögezte, minden játékos rendezvényt támogatandónak tart, mindössze a helyzet tisztázása érdekében szeretné, ha az érintettek tiszta vizet öntenének a pohárba.

Miután vázolta az általunk fent már taglalt előzményeket, úgy fogalmazott: erre az egészre még valószínűleg csak legyintett volna, ha nem merül fel az állami támogatás kifejezés. Szerinte bonyolítja a helyzetet, hogy Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke azt közölte az Indexszel, hogy a programsorozatot 10 millió forinttal támogatta az EMMI. A jobbikos politikus a helyzet tisztázása érdekében kérdésekkel zárta sajtótájékoztatóját:

  • A rendezvényt a Kőr Dáma Egyesület szervezete-e teljesen önállóan, az Egyszülős Központ / Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány részvétele, közreműködése, jelenléte stb. nélkül?
  • Amennyiben igen, akkor az egyszulo.hu miért hivatkozik erre az eseményre az oldalán a támogatott programsorozatok között?
  • Ha pedig mégis részt vett a szervezésben az Egyszülős Központ / Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, akkor tőlük kik voltak jelen, és fordítottak-e pénzt a furcsán megszervezett rendezvényre?

Varga: Kósáéknál 2019 is a családok éve

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője elmondta, undorítónak tartja, hogy Kósa Lajos és családja milyen mélyre tud süllyedni, ha közpénzek „lenyúlásáról” van szó. Emlékeztetett, 2018 volt a családok éve, de szerinte ezzel a politikus és családja nincs tisztában, így 2019-et is annak tekintik. 

– Újabb gyanús ügyletbe keveredett a Kósa család, csak most nem a mama, nem Kósa Lajos, hanem a felesége. Eddig Kósa Lajos anyukájáról tudtuk azt, hogy az egykori védőnő idős korára vállalkozó, pénzügyi zseni lett. Mint ismert, akkor az édesanyja több mint 120 millió forintos uniós pályázatot nyert el, majd a cégén keresztül több luxus BMW-t, közte egy luxus sport BMW motort is lízingelt. Ekkor azt hittük, csak a mama ennyire jó üzletasszony, ma már látjuk, a család más tagjai is hasonló módon dolgoznak. A Kósa családban senki nem kispályás – mondta Varga Zoltán. Hozzátette, hazafias kötelességének tartja kiállni azokért, akiket aljas módszerrel használnak fel a kormánypárti politikus bűnözők. 

Mint mondta, a megyei főügyészségen feljelentést tettek csalás és költségvetési csalás miatt, ismeretlen tettes ellen.

Varga Zoltán (Fotó: Fogarasi Renáta)

Kőr Dáma: politikai támadás

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület évtizedes múlttal a háta mögött, a közvélemény előtt is nyílt közhasznú, politikamentes, jószolgálati tevékenységet végez országszerte, így Debrecenben is. Hétfőn két párt, a Jobbik és  a Demokratikus Koalíció politikusa támadta meg Debrecenben az egyesületet és annak vezetőjét, Porkoláb Gyöngyit. A Debreceni Kőr Dáma Egyesület tájékoztatja a közvéleményt:

a pártok által emlegetett civil eseményt az egyesület az Egyszülős Központ rendezvénysorozatába illeszkedően, egyetlen fillérnyi állami támogatás nélkül rendezte meg.

Az ezzel ellentétes beállítások alaptalanok, mások bemocskolására alkalmas politikai támadások – áll a Debreceni Kőr Dáma Egyesület március 4-én a Cívishírnek küldött közleményében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok a DEAC családi napján
Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok a DEAC családi napján
Számos program várja az érdeklődőket Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
Van egy kis aggodalom a lopások emelkedése miatt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.