Hirdetés

Hirdetés

A játékfüggő debreceni nyugdíjas 26 milliós kárt okozott

civishir.hu

2019.02.05. 08:29

A játékfüggő debreceni nyugdíjas 26 milliós kárt okozott
A kép illusztráció

Titkos ügynöknek adta ki magát.

Hirdetés

Hirdetés

A rokkantnyugdíjas vádlott 2014-től kezdődően három éven át a fia ismeretségi körét felhasználva tehetősebb emberek közelébe férkőzött, a megismerkedésük alkalmával minden esetben magas rangú titkos ügynöknek adta ki magát és rendszeresen hivatkozott széles körű kapcsolatrendszerére, amely okán a későbbiekben bármiben segíteni tud ismerőseinek. Hosszú évek óta tartó játékszenvedélye folytán rendszeresen nagyobb összegű pénzre volt szüksége, amelyet a sértettek megtévesztésével, illetve megkárosításával teremtett elő.

Miután a vádlott a sértettek bizalmába férkőzött, tőlük több alkalommal nagyobb összegű készpénzt kért kölcsön. Ennek okaként legtöbbször édesapja és édesanyja külföldi gyógykezelését, műtét szükségességét, majd édesapja halálát követően a temetési költségek megelőlegezését, és a szülei által ráhagyott ingatlan adásvétele kapcsán felmerült költségek megelőlegezésének szükségességét jelölte meg.

A kiépített bizalomra tekintettel a sértettek teljesítették a vádlott kérését: hat sértettnek 26 millió forint kárt okozott.

A vádlott 2017-ben a fiától is rendszeresen kért kölcsön kisebb-nagyobb összegeket, egy idő után azonban a fia már nem adott neki pénzt, ezért a vádlott őt mobiltelefonon rendszeresen zaklatta, több mint 170-szer hívta fel azért, hogy pénzt adjon neki, ezáltal a mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott. A férfi az apja ellen zaklatás vétsége vonatkozásában joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlott az általa bérelt lakásban engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket, amelyről kiderült, hogy mintegy 20 éve vannak nála, de és 2006 nyaráig nem tett eleget annak a kötelezettségének, hogy hatósági engedélyt kérjen rájuk.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, zaklatás vétsége és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el és annak adjon helyt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.