Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Törvényszéken is elégedettek az új rendszerrel

civishir.hu

2019.02.01. 20:11

A Debreceni Törvényszéken is elégedettek az új rendszerrel
Távmeghallgató a Debreceni Törvényszéken

Nem csak pénzt, kockázatvállalást is megspóroltak.

Hirdetés

Hirdetés

Egy-egy eljárás résztvevőinek jelenléte – szigorú technikai feltételek mellett – telekommunikációs eszközzel is biztosítható, amivel az igazságszolgáltatás sok pénzt spórolhat meg az államnak és az ügyfeleknek is. Ennek érzékeltetésére a Debreceni Törvényszék két esetről is beszámolt, mint jó példákról.

– A bírák január 24-én a röszkei és tompai tranzitzónával létesítettek kapcsolatot, ahol menekültstátusz iránti kérelmet benyújtó harmadik országbeli állampolgárok tartózkodnak. Kérelmük megalapozottságáról a bíróság tárgyaláson dönt, amely során tolmács is biztosított. A menekültügyi eljárásokban a bírók már többször használták a rendszert, amely költséghatékony, hisz az így meghallgatott ügyfelek útiköltséget és időt takaríthatnak meg. A rendszer kezelése rendkívül egyszerű, a kihallgatások is gördülékenyek – tájékoztattak.

Egy másik esetben a bíró egy kábítószeres ügyben hallgatott ki egy tanút, aki a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben tartózkodott, lévén szabadvesztés büntetését töltötte. Az elítéltek fokozott ellenőrzés alatt állnak, így szállításuk megszervezése és lebonyolítása szintén magas kockázattal jár. A távmeghallgatással ez utóbbi is kiküszöbölhető.

bíróságDebrecentávmeghallgatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.