Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerethető munkahely? Debrecenben is van ilyen

| 2019. 01. 08. | 14:58:00
A nagyvilág legújabb, leghasznosabb és legérdekesebb kütyüit hozzák el.
Szerethető munkahely? Debrecenben is van ilyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sajnos rengetegen kötelező rosszként és egyre nehezedő teherként tekintenek a mindennapi feladatok elvégzésére, pedig léteznek olyan munkahelyek, ahová boldogan és motiváltan érkeznek az emberek. Furcsán hangzik? Pedig nem kell messzire menni, hogy találjunk ilyet.

A KSH adatai szerint 2017 végén több mint félmillió társas vállalkozás szerepelt a nyilvántartásban, ebből pedig mindössze 125 cég volt, akik 2018-ban elnyerhették a Szerethető Munkahely címet. A díjazottak között szerepel a debreceni KütyüBazár.hu webáruház is, ami jelenleg több mint 40 fővel dolgozik azon, hogy bárki számára elérhető közelségbe hozza a nagyvilág legújabb, leghasznosabb és legérdekesebb kütyüit.

A díjazott cég egyik ügyvezetőjével, Jakab Lászlóval beszélgettünk:

Ideális munkahely? Ideális munkavállaló? Honnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk, amit keresünk?
Fontos, hogy már a felvétel előtt őszintén kommunikáljon egymással a két oldal – a munkaadó és a munkavállaló egyaránt. A jelentkezési folyamat elején mindenkinek elküldjük a részletes cégbemutató dokumentumunkat, valamint a munkaköri leírást, majd hagyunk időt a leírtak átolvasására és átgondolására. Amennyiben a jelölt ezek ismeretében is szeretné megpályázni a pozíciót, akkor jöhet a következő lépcsőfok. Két-három körös interjúkat, próbafeladatokat és próbanapokat is tartunk annak érdekében, hogy a munkavállaló éles helyzetekben is kipróbálhassa magát a szerződés aláírása előtt. 

Hogyan teremthető meg a tökéletes munkahelyi környezet?
A cél, amit minden kollégánk esetében el kell érnünk, hogy ne munkaként, hanem kihívást jelentő kalandként tekintsenek az elvégzendő feladatokra. Kollégáinkkal személyes kapcsolatot ápolunk, és úgy alakítjuk ki a feladatköröket, hogy mindenki az erősségeit helyezhesse előtérbe. Kialakítottunk egy innoviációs rendszert, aminek keretein belül bárki fejlesztési javaslattal állhat elő, valamint évente kitöltetünk egy belső elégedettségi kérdőívet a kollégáinkkal, hogy közvetlen visszajelzéseket kaphassunk – igyekszünk minden véleményre és ötletre odafigyelni. A HR részlegen dolgozók nemcsak adminisztrációs feladatokat látnak el, hanem nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a KütyüBazár szerethető munkahely legyen – a néhány napja kapott díj is azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk.

Kiemelt figyelmet fordítunk a közösségépítésre. 

Minden fontosabb eseményt (születés- és névnapok, mikulásnap, karácsony stb.) közösen is megünneplünk, valamint rendszeresen küldünk ki belső hírleveleket (KütyüHírek), amiben a legfontosabb történéseket osztjuk meg egymással – ezáltal is erősítjük a részlegeken belüli kommunikációt.

A társadalmi felelősségvállalásra is évről-évre egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk.

A téli időszakban a KütyüBazár életében is az adományozásé a főszerep: a tartós élelmiszer- és édességadományok mellett ruhagyűjtést szervezünk, és egész évben minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy örömet okozzunk a rászorulóknak.

Van lehetőség a fejlődésre?
A kezdetek óta azt valljuk, hogy mindenkinek lehetőséget kell biztosítani a fejlődésre. Szerintünk a tanulási folyamat az iskolapadban nem ér véget. Havonta új könyvekkel és magazinokkal bővítjük céges könyvtárunkat, ahonnan bárki leemelheti a szükséges tudásanyagokat, valamint arra is lehetőséget biztosítunk, hogy különböző képzéseken és konferenciákon vegyenek részt a munkavállalóink. A mai, innovatív világban elengedhetetlen a folyamatos tanulás, mert csak így lehet versenyben maradni a piacon.

Milyen egyéb eszközöket alkalmaztok, hogy motiváljátok a munkavállalókat?
Félévente egy írásbeli értékelő keretében minden munkatársnak hivatalosabb, írásos formában is visszajelzést adunk az elmúlt hónapok teljesítményéről, amit minden esetben egy félévzáró vacsora keretében adunk át. Évente megtartjuk a KütyüBazár nyaralást, amin minden alkalmazott teljesen díjmentesen vehet részt, valamint havonta szervezünk csapatépítő rendezvényeket, hogy a munkatársak haverokká, a haverok pedig barátokká válhassanak.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnod, szerinted miben rejlik a KütyüBazár sikere?
A legfontosabb talán az, hogy egymásra odafigyelve, szenvedéllyel, közös célért küzdve munkálkodunk minden nap – ennek pedig szerencsére megvan az eredménye. Őszintén hisszük, hogy nem kell külföldre költözni, hanem hazánkban, sőt Debrecenben is meg lehet találni az állommunkát!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.