Hirdetés

Debrecen nincs az egyetem nélkül, az egyetem nincs a város nélkül

unideb.hu

2019.01.19. 13:13

Debrecen nincs az egyetem nélkül, az egyetem nincs a város nélkül

Gazdasági évindító partnertalálkozót tartottak.

Hirdetés

Hirdetés

Elegáns külsőségek között látta vendégül partnereit a Debreceni Egyetem vezetése az immár hagyományosnak számító gazdasági évindítón január 18-án. A köszöntők és ünnepi beszédek lényege a város és az egyetem hosszú múltra visszatekintő szerves, egyre gyümölcsözőbb együttműködése volt, ami a folyamatos fejlődés záloga. A többek között politikusok, városi elöljárók, üzletemberek, sportvezetők köréből kikerülő vendégek hatalmas számokról, látványos, egyben értékes beruházásokról és nagy tervekről hallhattak.

– A Debreceni Egyetem az elmúlt években a felhalmozott tudástőkéből a környező iparvállalatok számára képes volt átadni, ezzel tudott értéket termelni. Ennek a tevékenységnek négy fontos eleme van: az egyetem hallgatóival és oktatóival, a Debrecenhez fűződő 500 éves tradíció, a város és az egyetem tudatos gazdaságpolitikai aktivitása, valamint az iparkamarával 150 éve meglévő kapcsolat –  emelte ki Szilvássy Zoltán rektor.

Papp László polgármester szintén a sikerekre tért ki: – Az elmúlt esztendőben a Debrecenbe áramló működőtőke meghaladta a 400 milliárd forintot. Ez óriási bizalmat mutat Debrecen iránt. Ez a bizalom nagyon jelentős részben köszönhető a város oktatási rendszerének, a Debreceni Egyetem létének és jövőképének.

Ahogy arról korábban már írtunk a Cívishíren címzetes egyetemi tanári címet kapott Szepsy István mádi borász, akivel több mint húszéves szakmai kapcsolatot ápol az intézmény és elévülhetetlen érdemeket szerzett azzal is, hogy – a Debreceni Egyetem közreműködésével – támogatja a Mádi Bor Akadémia létrehozását.

A felsőoktatás szerepe az innovációban és a gazdaság fejlesztésében címmel György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára tartott előadást. Hangsúlyozta, olyan tudásközpontokat hoznak létre, amelyek vonzóak a multinacionális vállalatok számára.

Gazdasági tények és tervek a Debreceni Egyetemen címmel Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja mutatta be a Debreceni Egyetem elmúlt évi gazdasági eredményeit és jövőbeni terveit. Örömmel nyugtázta a 116 országból érkező külföldi diákok számának emelkedését, a a betegellátáshoz kapcsolódó, a szolgáltatás színvonalának emelését szolgáló intézkedéseket, a műszaki képzés szintlépését. Beszámolt tovább az Ótemető és az Egyetem téri épületek korszerűsítésének tervéről és az idén 100 éves DEAC remek sporteredményeiről is.

 

Galéria

Debreceni EgyetemGazdasági évindítópartnertalálkozó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.