Hirdetés

Ralibajnok száguld a tűzoltóautóval Hajdú-Biharban

2018.12.07. 14:06

Ralibajnok száguld a tűzoltóautóval Hajdú-Biharban
Bacsa Tamás (Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Szereti az izgalmat, ahogy ő fogalmaz: az „adrenalin fröccsöt”.

Hirdetés

„Elsősorban tűzoltó vagyok, másodsorban autóversenyző” - vallja magáról szerényen Bacsa Tamás tűzoltó törzsőrmester, aki idén feltette Berettyóújfalut a országos rali térképre. A berettyóújfalui versenyző csapatával 2018-ban két kategóriában is bajnok lett, az úgynevezett P/12 1600 köbcenti alattiban, valamint a Lada-kupa legjobbja címet is hazavihette.

Szereti az izgalmat, ahogy ő fogalmaz: az „adrenalin fröccsöt”. Ez vezette a hivatásához és a ralihoz is. Talán nem nehéz kitalálni, Tamásnak gépjárművezető a beosztása a tűzoltóságon, munkaközben azonban jóval nyugodtabban vezet. A tűzoltás mellett csak az autóversenynek él évek óta. Korábban navigátorként már versenyzett első osztályban, de szíve visszahúzta a kormány mögé.

A fiatal versenyző szabadidejében erőnléti edzésekkel tartja fitten magát, amely a hivatásához és a ralihoz is nagyon fontos. Minden futamon a legjobb formában akar lenni, hiszen az autóverseny is nagy állóképességet igényel. Természeten sok energiát fordít az autó karbantartására is, aminek már nevet is adott. Speedy-vel a futamok előtti hetekben gyakorol többet.

Most egy picit pihenni fog, hiszen lezárult a 2018 raliidény. Tamás az év versenyeiről is szívesen beszámolt, többek között a Mecsekben rendezett augusztusi Baranya-kupáról, ahol először tették le névjegyüket csapatával. A záró, nyíregyházi futam pedig különösen fontos volt neki, hiszen egy európai színvonalú pályán vezethetett Speedy-vel.

A cél továbbra is az élmezőnyben versenyezni, szintet lépni az első osztályba, amihez rengeteg gyakorlás kell, no és támogató...

Szóljon hozzá!

Hirdetés