Hirdetés

Győzelemmel búcsúzott gyér közönségétől a Loki + VIDEÓ!

2018.12.08. 18:40

Győzelemmel búcsúzott gyér közönségétől a Loki + VIDEÓ!
Bódi lő, góóóóól! (Fotók: Ásztai Csaba)

A debreceniekre még egy meccs vár idegenben.

Hirdetés

Hirdetés

A DVSC idei utolsó hazai bajnokijára alig 1800-an voltak kíváncsiak a Nagyerdei Stadionban, azaz még tízszázalékos házat sem tudott felmutatni a piros-fehér legénység. Ez a zord decemberi időjárás, de leginkább a csapat őszi teljesítményének a következménye.

A Herczeg-gárdából ezúttal is hiányzott Tőzsér Dániel, akinek a neve továbbra is a maródiak listáját gyarapítja. A csapatkapitányon kívül Tabakovic, Cikos és Bényei is sérült. Hiányuk mindenesetre a Loki játékán ez nem látszott meg, a tabella harmadik helyezettje ellen ugyanis rendkívül szervezetten futballozott a hajdúsági együttes.

Már a 4. percben gólhelyzetig jutottak el a piros-fehérek: varga adott be balról, Szécsi pedig középtől, közelről mellé durrantott. Ugyancsak Szécsi miatt fogta a fejét a nagyérdemű tíz perc múlva. Ferenczi távoli lökete megtréfálta Gróf kapust, a kipattanóra Szécsi csapott le, ám éles szögből a bevetődő Kamber fölött az oldalhálót találta el. Hej, ha bemutat egy lövőcselt…

A Honvéd is eljutott a debreceni kapuig, labdabirtoklásban egyenrangú partner volt, de a kapura veszélyt abszolút nem jelentett az első félidőben.  Nem úgy a Loki, amely szabadrúgásból szerezte meg a vezetést az első félidő hajrájában. Bódi Ádám kedvenc szögéből, 22 méterről, balról mesterien csavart a jobb felső sarokba (1-0).

Rögtön debreceni helyzettel kezdődött a második félidő: Bódi bal oldali szögletet után Szatmári vétette el a fejest alig egy méterről. Az idő múlásával egyre nagyobb lett forgalom a debreceni térfélen, azaz a Honvéd rákapcsolt az egyenlítés érdekében, amit aggódva figyelt a publikum.

A 65. percben már helyzetig is eljutott az ellenfél, Gazdag balról centerezett, Májer pedig nyolc méterről nem sokkal fejelt a bal sarok mellé, három perc múlva pedig Kusnyír mentett becsúszva utolsó emberként a debreceni kapu előtt.

Csattanós válasz lett volna ezekre a helyzetekre egy Loki-gól, de a 72. percben egy szép kontra végén Bódi lövését kivédte Gróf. Öt perccel később már tehetetlen volt a Honvéd-portás. A DVSC szögletet végezhetett el balról, Ferenczi beadása után Pávkovics fejelt, Gróf bravúrral védett, de a kipattanóra Szécsi ért oda a leghamarabb, és közelről bevágta a labdát a kapuba (2-0).

A Honvéd a hajrában becsületből még ment előre, de már hitehagyottan, így a Loki összességében magabiztos győzelmet aratott. A debreceniek az ősz folyamán kilencszer játszottak bajnokit a Nagyerdei Stadionban, ebből ötöt nyertek meg, három döntetlen és egy vereség a mérleg. A szezon még nem ért véget a Herczeg-gárda számára, amelyre december 15-én Szombathelyen vár fellépés.

Labdarúgó NB I., 17. forduló:
DVSC-Honvéd 2-0 (1-0)
Nagyerdei Stadion, 1828 néző. Vezette: Erdős (Szécsényi, Theodoros)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 81.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Csősz, Haris Bódi (Jovanovic, 85.) – Avdijaj (Takács, 90.), Szécsi
Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Dino - Heffler, Nagy G. (Májer, 60.), Hidi, Gazdag, Banó-Szabó - Holender, Tischler (N’Gog, 60.)
Gól: 1-0 Bódi (43.), 2-0 Szécsi (81.)
Sárga lap: Varga K. (17.), Csősz (30.), Bódi (50.), Pávkovics (85.)

 

Galéria

DVSCLokiHonvéd

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.