Hirdetés

Jégpályával várják a finn Mikulást Debrecen főterén

civishir.hu

2018.12.04. 16:04

Jégpályával várják a finn Mikulást Debrecen főterén
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

A gyerekek ingyen bérelhetnek korcsolyát.

Hirdetés

Hirdetés

A Mikulás és a Continental ajándékaként a Kossuth téren az adventi időszakban egy 200 négyzetméteres korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik – hangzott el a programokról tartott december 4-i sajtótájékoztatón. Az óránkénti turnusokban azok vehetnek részt, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek. 3-6 éves korú gyermek mellett egy felnőtt kísérőjegy ellenében a pályán tartózkodhat.

– Szeretnénk a családoknak nagyon sok újdonsággal kedveskedni, ezért december 5-től megnyitja kapuit a Kori-csúszka. Ettől függetlenül idén is lesz a Nagyerdei Stadion északi kapujánál jégpálya – mondta Széles Diána alpolgármester. 

Makray Réka, a Continental Debrecen HR igazgatója elmondta, az adventi időszakban a generációk sok időt tudnak együtt eltölteni, közös élményeket szerezhetnek egymásnak. Ez a gondolatmenet vezérelte a céget a Kori-csúszka támogatásában.

A Schaeffler FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője, Szabó Péter közölte, az óriáskeréken kívül még egy meglepetéssel készülnek: a Vackor karácsonya című gyermek táncjátékra 300 jegyet ajánlottak fel a Debreceni Karitatív Testületnek.

Makóné Fogarasi Hajnalka, Zsuzsi Erdei Vasút programszervezője kiemelte: a hagyományokhoz híven a Zsuzsi vasút is várja a gyerekeket a Mikulás-rendezvényükre december 8-9-én. A vonat 136 éves története során idén először fényes ruhába öltözik, különleges ünnepi hangulatot teremtve.

A nappali programokon mesekoncertekkel, kreatív foglalkozásokkal várják a családokat.

A Mikulás, azaz Joulupukki – ahogy a finn gyerekek hívják – a messzi Lappföldről, Rovaniemiből látogat el a cívisvárosba december 5-én 16 órakor.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a Mikulás meglátogatja a Régi Városházát és az ƒ„angyalligetet”, majd galibás csoportokat ajándékoz meg. A Mikulás a Kossuth téren köszönti a nézőket és várja a gyerekeket 17 óráig.

A kicsik nagy örömére a DKV Mikulás-villamosán 15 és 19 óra között lepik meg a felszálló gyerekeket. Újdonság az idei évben, hogy a villamos tényleg Mikulássá „változik” és nemcsak a gyerekek, de kísérőik is ingyen utazhatnak rajta. 

A Hortobágyi-halastavi kisvasút is Mikulásvonattá alakul, melyen eljuthatnak a „Zöld Mikulás házához”, ahol az érdeklődök közösen készíthetnek valamit az otthoni karácsonyfára.

December 8-án, szombaton az állatkert is ünnepel. A főbejárattól a legkisebbeket csacsifogat repíti a varázslatos Mikulás-világba. A gyermekeket kézműves kuckó várja, ahol ajándékokat készíthetnek. A Mikulás-kereső túrán játszva bejárhatják az egész állatkertet és közben a nyomkeresők jutalmakra lelhetnek.

Galéria

Debrecenmikulás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.