Hirdetés

Hirdetés

Ennek nagyon sokan örülhetnek Debrecen déli részén

Cívishír

2018.12.18. 16:19

Ennek nagyon sokan örülhetnek Debrecen déli részén
Papp László mellett Pósán László országgyűlési képviselő és Szabó Gyula önkormányzati képviselő is részt vett a sajtóeseményen (Fotó: Miskolczi János)

Százmilliós beruházás ért véget, közlekedni is könnyebb lesz így.

Hirdetés

Hirdetés

Jelentősen megkönnyíti az Epreskertben és a Tégláskertben élők mindennapjait, hogy elkészült a Dobogó és a Mandolás utca, amely kijáratot biztosít a városrészekben élőknek a Mikepércsi útra – számolt be a fejlesztésről december 18-i sajtótájékoztatóján Papp László polgármester. Az utat ezen a napon adták át a forgalomnak.

Az önkormányzat a közlekedési lehetőségek bővítése érdekében határozott úgy, hogy a Dobogó utcát kiépíti a Tesco áruház mögötti körforgalomtól a tégláskerti Halász utcáig, illetve a Halász utcától a repülőtér irányába új gyűjtőutat hoz létre Mandolás utca néven.

A megépített útszakasz hossza 1,47 kilométer, átlagosan szélessége 7,5 méter, a Halász utcai csomópontban négyágú körforgalom is épült. Az áprilisban kezdődött, decemberben véget ért európai uniós forrású beruházás során gondoskodtak a csapadékvíz-elvezetésről és közvilágításról is. Mindez bruttó 576 millió forintos költséggel járt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.