Hirdetés

Hirdetés

Öt éve összeesett a gyengeségtől. Ma felnőtt súlyemelő magyar bajnok!

2018.11.19. 12:23

Öt éve összeesett a gyengeségtől. Ma felnőtt súlyemelő magyar bajnok!
Kusai Kristóf 20 év után szerzett felnőtt magyar bajnoki címet Debrecennek ebben a sportágban (Fotó: Magánarchívum)

Ez nem debreceni csoda. Annál sokkal több!

Hirdetés

Hirdetés

Húsz év után ismét van magyar bajnoka Debrecenben súlyemelésben. A szombathelyi országos bajnokságon Kusai Kristóf a 77 kg-ban 260 kg-os összteljesítménnyel végzett a mezőny élén. Legutóbb két évtizeddel ezelőtt Kecskés Zoltán nyert felnőtt magyar bajnoki címet a sportágban. Most ő Kusai Kristóf edzője és mentora.

A Vezér Fitness versenyője öt év alatt fantasztikus átalakuláson ment keresztül. Ezt Kecskés mester ki is fejtette a győzelem kapcsán.

Kusai Kristóf és Kecskés Zoltán

Kristóf vékony testalkattal, 40 kilósan, hosszú hajjal, sápadtan görbe háttal jelent meg apukájával nálam, aki arra kért, csináljak a fiából súlyemelőt, mert már nem bírja látni, hogy napokat az ágyban tölti és a telefonján játszik. Egyszer össze is esett a gyengeségtől. Én így kaptam meg öt ével ezelőtt

- emlékezett vissza Kecskés Zoltán, aki hozzátette: eleinte voltak kétségei Kristóffal kapcsolatban, de ő rácáfolt, szorgosan látogatta az edzéseket, folyamatosan fejlődött, így előbb ifjúsági országos bajnoki címet, majd junior országos bajnok címet, most felnőtt magyar bajnoki címet szerzett.

A szombathelyi verseny rendkívül izgalmak közepette zajlott le a helyi klub minden igényt kielégítő súlyemelőcsarnokában. Kusai Kristók 120 kilót szakított, amikor megsérült a tenyere, de előnyből nem adhatta fel a küzdelmet. A lökésben végül 140 kiló is elég volt az összetett győzelemhez.

Ez nem debreceni csoda. Annál sokkal több! A hit, az akarat és az elszántság diadala!

BeA

 

súlyemelésKecskés ZoltánKusai Kristóf

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.