Hirdetés

A királynék városa komoly riválisa lehet Debrecennek

2018.11.08. 17:37

A királynék városa komoly riválisa lehet Debrecennek
(Fotó: veszpreminfo.hu)

Benyújtották a 100 oldalas pálázatot.

Hirdetés

Hirdetés

A 21. századi város és térség alapjait hivatott letenni Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázata, melyben egy színes, élhető, kreatív település körvonalazódik - fogalmazott a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy egy hároméves munkafolyamat fontos állomásához érkeztek, hiszen elkészült Veszprém pályázata, amelyet pénteken adnak le az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságán.

Hozzátette: a 100 oldalas kiadvány majd a december 14-i eredményhirdetést követően lesz hozzáférhető, egy rövid verziója azonban már pénteken elérhető lesz az interneten. 

Az Európa Kulturális Fővárosa az Európai Unió által indított kezdeményezés, melynek célja Európa népei közös kulturális vonásainak hangsúlyozása, a kulturális sokszínűség megőrzése és a városok a nemzetközi arculatának erősítése a kultúra révén.

A kiválasztandó magyar város második alkalommal viselheti majd az Európa Kulturális Fővárosa címet, miután 2010-ben Pécs volt Európa egyik kulturális fővárosa. 

 

VeszprémEurópa Kulturális Fővárosa

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.