Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így látják Orbán vereségét Debrecenből

| 2018. 09. 12. | 23:40:00
Na, ki törpézi a miniszterelnököt? Na, melyik fideszesek nem osztják a pártpropagandát?
Így látják Orbán vereségét Debrecenből
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elfogadta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, vagyis egyetért azzal, hogy rendszerszintű problémák vannak hazánk jogállamisággal, az uniós értékek tiszteletben tartásával. Most az állam- és kormányfőket, valamint az Európai Bizottság elnökét magába foglaló Európai Tanácson a sor, hogy meghallgassa meg a magyar kormányt, majd ajánlásokat tegyen. Az Európai Tanács négyötödös többséggel dönthet arról, valós-e a veszélye annak, hogy Magyarországon sérülnek az Európai Unió alapértékei, ami végső soron a szavazati jogunk felfüggesztéséhez vezethet, ha ez még messze is van.

De mit szólnak ehhez a történelmi naphoz a hajdú-bihari országgyűlési képviselők és a debreceni közgyűlés tagjai a közösségi médiában?

A legtöbb követővel (28 ezer) és hol szellemes, hol kissé összeszedetlen, de mindig mindenről véleménnyel rendelkező Kósa Lajos egyelőre nem kommentálta az eseményeket. A diplomát végül nem szerző, a Debreceni Egyetemért viszont sokat lobbizó politikus a felsőoktatási intézmény hétvégi tanévnyitóját posztolta utoljára, ahol köszöntőt is mondott. 

Annál szorgalmasabban, fegyelmezettebben posztoltak fideszes képviselőtársai, Pósán László, Tasó László, Vitányi István, Bodó Sándor és Tiba István. Nagy kár, hogy a pártközpontból megosztott kötelező propaganda anyagok továbbadásán kívül egyikük sem írt semmi személyeset – ez személyteleníti és hitelteleníti a kormánypárt elemiként előadott felháborodását. Kósa tehát megint kilóg, miközben neki magának több követője van, mint a többieknek együttvéve. Talán éppen azért, mert „kilógós”?

Az egyetlen ellenzéki, a szocialista Bangóné Borbély Ildikó „Orbán és kormánya szégyent hozott Magyarországra és a magyar emberekre!” felkiáltással a 444.hu-s Magyar Péter cikkével nyugtázta az Európai Parlament döntését.

Az éber debreceni tanácsnok

Hogy a téma iránti jeges érdektelenség, hatalmi megfontolások, időhiány, vagy az őszinte gondolatok megfogalmazásának ellehetetlenülése az oka, nem tudom, mindenesetre a debreceni fideszes városvezetők még azokat a kötelező elemeket sem osztották meg a Facebookon, amit Kósa kivételével az országgyűlési képviselők igen. Se Papp László polgármester, akinek párszor már csűdig be kellett állnia a kampányba, se Barcsa Lajos, se Komolay Szabolcs alpolgármesterek – Széles Diánát pedig nem is találtuk meg, pedig mintha lett volna profilja.

Végigpörgettük szinte az összes fideszes képviselőt, de az eredmény lehangoló: egyikük sem magyarázta el, mekkora bohócok ülnek az Európai Parlamentben, sehol egy sorosozás, egy sértett ökölrázás – hiába posztol a debreceni Fidesz, ha nem tetszenek megosztani! 

Nem ezért fizetjük közpénzből a pártirodistákat, tessék megvédeni az országot és Debrecen határait!

Papp Csaba az egyetlen legény talpon e vidéken, a tanácsnok még verset is idézett: „Verje meg az Isten / Nem egyszer, de százszor / Ki magyar létére / Idegenhez pártol."

Ágoston Platónnal a demokráciáról

Még szerencse, hogy a lagymatag fideszesek helyett vannak nekünk Ágoston Tiborjaink és Varga Zoltánjaink! Előbbi immár a Mi Hazánk Mozgalom tagjaként politizál a közgyűlésben (kilépett a Jobbikból), és a vérzivataros jelent Gaudi-Nagy Tamás ügyvédnek a Sargentini-jelentés köré szőtt hétpontos állásfoglalásával kommentálta. Ágoston nem rejti véka alá (legalábbis karikatúrával utal rá), hogy Macrontól Merkelig, Junckertől Sargentiniig egy kalap alá veszi az Orbán ellen állást foglaló uniós politikusokat, s e kalapot ki más viseli, mint… Soros György. S biztos nem véletlen posztolta, s tartja elgondolkodtatónak azt a platóni mondást, miszerint a demokrácia „a csőcselék uralma”.

Nem tartják az ujjukat az események ütőerén a jobbikosok, legalábbis a Facebookon sehol semmi. Van viszont új tartalom a legagresszívabb debreceni ellenállónál, a DK-s Vargánál.

„Orbán ma igaznak akarta láttatni magát, de csak egy hiteltelen hazudozó rikoltozott fejhangon. Erősnek, de csupán egy arrogáns, kioktató politikai törpe fenyegetőzött erőtlenül. Komisz, szánalmas színjáték volt. MEGBUKOTT!” – írta szeptember 11-én, ma pedig tovább ment a törpézésben. „Európa számára csupán egy felejthető, kínos közjáték néhány kávé között, ahol valami gazember félázsiai törpe minoritás csattogtatta kopott fogsorát mókásan, míg a Kárpát-medence géniuszának maga a megsemmisülés. Így billent helyére a történelem időnként csikorgó kereke 2018. Szeptember 12-én”

– osztotta ki a nagy virtuális kokit Debrecen alufóliasisakos megmondója.

[Beillesztett cikk: Felpörgött a cikizés a debreceni közgyűlésben]

Szegedi István (a néhai Együtt patronáltjaként) pár nem éppen kormánybarát cikkel égette a Fideszt, míg Görög Jenő (LMP), Madarasi István (MSZP) és Gondola Zsolt (Civil Fórum) nem formált véleményt. Utóbbi – profil hiányában – nehezen is tudna…

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.