Hirdetés

Hirdetés

Az egyetemi tanévnyitó képekben + KÉPGALÉRIA!

2018.09.09. 16:52

Az egyetemi tanévnyitó képekben + KÉPGALÉRIA!
(Fotók: Ásztai Csaba)

A miniszter változásokat sürgetett Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Mintegy 40 ezer hallgatónak csengettek be vasárnap a Főnix csarnokban: megnyitotta a tanévet a Debreceni Egyetem.. Az esemény fénypontján címzetes egyetemi tanári címet adományozott az intézmény a BMW dízelmotorfejlesztési vezetőjeként ismert, a szakmában "dízelpápaként" emlegetett Anisits Ferenc gépészmérnök részére.

Az ünnepi tanévnyitó szenátusi ülésen jelen volt  Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki szerint Magyarországnak olyan struktúrára, szabályozásra és finanszírozási modellre van szüksége, amely minél hatékonyabban támogatja a kutatási és innovációs törekvéseket. Érdemes újragondolni az akadémiai kutatóintézet státuszát is. Palkovics László hangsúlyozta:

a kormány célja hogy Magyarország a jelenleginél hangsúlyosabban legyen jelen a világ innovációs és tudományos térképén.

Hozzátette: az utóbbi években az ország nagyon sok pénzt költött innovációra és kutatásokra, ez azonban az eredményekben nem mutatkozott meg eléggé. 

Olyan szinergiát kell létrehozni a kutatóintézetek és az egyetemek között, amely mindegyik szereplőt egyformán erősíti" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy jelenleg ugyan ezek sok szállal kötődnek egymáshoz, de más fenntartó alatt működnek, ami az anyagi és a humánerőforrások pazarlásához vezet.

Ilyen volt az esemény a fotósunk szemével!

Galéria

Debreceni Egyetemtanévnyitó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.