Hirdetés

Balmazújvárosban végveszélyben a labdarúgás

Cívishír

2018.09.27. 14:53

Balmazújvárosban végveszélyben a labdarúgás

Horváth Ferenc már lelépett.

Hirdetés

Hiába az irigylésre méltó infrastuktúra, minden jel arra mutat, hogy idén nem az élvonalból történő kiesés lesz a legnagyobb dráma a balmazújvárosi labdarúgás életében.

A klubot működtető önkormányzati tulajdonú Balmazújváros Sport Kft. a csőd szélén táncol, amennyiben a szeptember 28-i rendkívüli testületi ülésen a képviselők nem nyújtanak segítő kezet, a klub nagyon gyorsan megszűnhet.

A korábbi polgármester, Tiba István – jelenleg a térség országgyűlési képviselője – mindenhatósága alatt működő klub és a mögötte lévő gazdasági társaság helyzete az augusztus 12-i időközi polgármester-választás Tiba számára kudarcos eredménye után vált nehézzé.

Legalábbis ez derül ki a Balmazújváros Sport Kft. a képviselő-testület felé megfogalmazott leveléből, ami szerint a választás óta több támogató is kifarolt a labdarúgók mögül. Ráadásul 2018. július elseje után a klubot működtető kft. bevételei is drasztikusan csökkentek, írják. Ezt szerintük a következő időszakban a tao-ból befolyó összegek enyhíthetik, azonban

azonnali 24 millió forintos támogatást kérnek az önkormányzatól,

amit

"az átmeneti működési problémáink megoldására és az MLSZ felé teljesítendő előírások teljesítésére"

fordítanának, ahogy a kérelemben fogalmaznak.

Korábban a képviselő-testület már tárgyalt a társaság megsegítéséről, ám akkor – némi meglepetésre – a fideszes többségű grémium nem szavazta meg a támogatást. Ezt követően a fideszes Csonka-Kis Pál péntekre rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte.

A képviselő szerint,

ha nem biztosítják a támogatást a kft. számára, az nemcsak a klubot, de akár az önkormányzatot is magával ránthatja, miután a Balmazújváros Sport Kft. felé fennálló követelésekért az önkormányzatnak kell helytállnia.

Horváth már elbúcsúzott

Közben a vezetőedző már el is búcsúzott a csapattól; ahogy azt hallani lehetett, Horváth Ferenc a kiesés ellen küzdő Haladás vezetőedzője lesz. Horváth búcsúmeccse a szerdai Monor ellen 1-0-ra megnyert hazai találkozó volt, ami után hosszú percekig magyarázta a helyi televíziónak az újvárosi helyzetet. Elmondása szerint a klub helyzete teljesen ellehetetlenült, csúsznak a fizetések, ő maga hónapok óta nem kap pénzt, nem látja a klub jövőjét, így ebben a helyzetben nincs más választása, mint a távozás. 

Horváth monológja 4:23-tól:

Horváth 2017 nyarán érkezett Balmazújvárosba, az előző idény végén búcsúzott csapatával az élvonaltól, de a másodosztályban is maradt a kispadon. Az egykori válogatott csatár Kecskeméten, Pakson, Győrben, a Vidinél és Diósgyőrben is dolgozott korábban.

A Balmazújváros nyolc forduló után a tabella 12. helyén áll a 20 csapatos másodosztályú bajnokságban.

BalmazújvárosNB II.Tiba István

Szóljon hozzá!