Hirdetés

Hirdetés

Még sörpongverseny is lesz a debreceni fesztiválon

unideb.hu

2018.07.09. 18:59

Még sörpongverseny is lesz a debreceni fesztiválon

Hamarosan kezdődik a Campus.

Hirdetés

Hirdetés

Ismét lesz Campus Sportfesztivál, amelyet a Campus Fesztiválhoz kapcsolódva július 17-én és 18-án rendeznek meg a Debreceni Egyetem sportlétesítményeiben. A rendezvényre négy sportágban nevezhetnek a felsőoktatási intézmények hallgatói.

Kispályás fociban, strandröplabdában, 3X3 kosárlabdában és idén először, tollaslabdában is rendeznek versenyeket a Campus Sportfesztiválon.

A mérkőzések a DEAC sporttelep műfüves pályáin, a DEAC strandröplabda pályáján és a DESOK-ban lesznek. A rendezvényre a magyarországi, valamint a határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói nevezhetnek.

– A verseny célja a sport és a sportolás népszerűsítése mellett a közösségépítés. Éppen ezért több kísérőrendezvényt is szerveztünk, az első este lesz például csocsóbajnokság és „sörpong” verseny is – mondta el az unideb.hu-nak Dékán Tamás szervező, az MSE Klaszter Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: a Campus Sportfesztivál a Campus Fesztivál kapcsolt rendezvénye, amely összeköti a sportot és a szórakozást. A sportfesztivált a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete, illetve az egyetem sporttal és életmóddal foglalkozó szervezeteket tömörítő klasztere, az MSE Klaszter Kft. szervezi.

– Ez a rendezvény jó alkalom arra is, hogy készüljünk a 2024-es Európai Egyetemi Játékokra (EUG), amelynek rendezési jogát a Debreceni és a Miskolci Egyetem közösen nyerte el. 2024 nyarán a több mint 40 ország 4-500 egyeteméről érkező versenyzők 13 sportágban és két demonstratív sportágban mérhetik össze tudásukat és erejüket. A Campus Sportfesztivál egy jóval szerényebb hazai rendezvény, de jó alkalom a felkészülésre, és az EUG és a sport népszerűsítésére is – hangsúlyozta Dékán Tamás.

Az egyéni és a csapatversenyek első helyezettjei elnyerik a „Campus Sportfesztivál 2017/2018. tanévi Egyetemi és Főiskolai Bajnoka” címet. Az első három helyezett és a különdíjasok sportszerutalványt kapnak. A sportfesztiválra július 10-ig nevezhetnek a hallgatók a www.campus-sport.hu felületen.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.