Hirdetés

Hurrá! Elkészült a Gázvezeték utca!

2018.07.02. 15:01

Hurrá! Elkészült a Gázvezeték utca!
Sima, mint a tükör! (Fotó: Kiss Annamarie)

Márciusban kezdték átszabni a forgalmas debreceni utcát.

Hirdetés

Befejeződött a debreceni Gázvezeték utca korszerűsítése. A munkák március óta tartottak a forgalmas utcában. Ezzel együtt megújult a 47. számú főút debreceni szakasza, a Mikepércsi út is.

A két beruházást hétfőn Komolay Szabolcs alpolgármester és Szabó Gyula, a városrész önkormányzati képviselője, valamint Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar megyei igazgatója "avatta fel". 

Összességében a Gázvezeték utcán 8 csomópontot alakítottak át és négy helyszínen telepítettek
jelzőlámpákat; emellett 7 új buszöböl épült.

Ezt végezték el a Gázvezeték utcán 255 millió forintból:

  • Mikepércsi út – Gázvezeték utca : a kereszteződésben kiszélesítették a Mikepércsi útról a belváros felől jobbra a Gázvezeték utca felé és a Gázvezeték utcáról jobbra a városhatár felé a Mikepércsi útra kanyarodó sávot annak érdekében, hogy a nagyobb járművek is biztonságosabban tudjanak kanyarodni. Ezzel együtt a gyalogátkelőt beljebb, a Gázvezeték utca felé tették át.
  • Gázvezeték utcán egy új sávot alakítottak ki a Mikepércsi úttól az Epreskert utca és az Öreg János utca közötti szakaszig. Így három sávon haladhat a forgalom: kettőn a Mikepércsi út irányába, egy sávon pedig a másik irányba. A sávszélesítéseknek köszönhetően lehetőség nyílott arra, hogy a jelenleg forgalmi sávban kialakított Epreskert utcai autóbuszmegálló autóbuszöbölbe kerüljön át.
  • Gázvezeték utca – Keve utca: a Keve utca torkolatában a kanyarodást segítő forgalomtól elzárt terület került felfestésre.
  • Gázvezeték utca – Epreskert utca: a meglévő, egy gyalogátkelőhely mellé létesült két új az Epreskert utcát keresztezve. Jelzőlámpa mindegyik ágon.
  • Gázvezeték utca – Öreg János utca: korszerűsítették a meglévő gyalogátkelőt és jelzőlámpát szereltek fel, valamint új gyalogátkelőhelyek kerültek kialakítása az Öreg János utca mindkét ágán.
  • Gázvezeték utca – Bádogos utca: buszöblöket alakítottak ki mindkét irányból, így a megálló autóbuszok nem tartják fel a forgalmat.
  • Gázvezeték utca – Egyletkert utca: új buszöblöket alakítottak ki mindkét irányból.
  • Gázvezeték utca – Kanális utca: új buszöblöket alakítottak ki mindkét irányból. A Kanális utca felől új gyalogátkelő is létesült jelzőlámpával.
  • Gázvezeték utca – Balaton utca: új buszöblöket alakítottak ki mindkét irányból. A Kanális utcai ágakra, valamint a Gázvezeték utcán keresztezve új gyalogátkelő is létesült jelzőlámpával.
  • Gázvezeték utca – vasúti átkelő: a városvezetés kérésére a MÁV a várakozási idő csökkentése érdekében a Nagyállomás biztosító berendezését – a biztonsági előírásoknak és a forgalmi szabályoknak megfelelően – jelentős mértékben átalakította, amire a vasúttársaság több tízmillió forintot fordított. Az új biztosító berendezés már lehetővé teszi, hogy az állomás irányából érkező vonat előtt is csak akkor záródjon a sorompó, amikor a vonat már közelít az átjáróhoz. A sorompó lecsukódása és felnyitása automatikusan, a közlekedő vonatok hatására történik, így a várakozási idő a korábbi 9-10 percről 2 percre csökkent.

Galéria

Gázvezeték utcaútépítés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.