Hirdetés

Hirdetés

Ezt is megértük: már törik a padlót a Zenedében

civishir.hu

2018.07.23. 15:18

Ezt is megértük: már törik a padlót a Zenedében

Megújul a gyönyörű Debreceni épület.

Hirdetés

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint halad, hat hónap múlva új fényében fog tündökölni a Zenede, azaz a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola Vár és Csapó utcák sarkán álló épülete. A jó hírről Papp László polgármester július 23-án sajtótájékoztatón számolt be a Kodály-teremben, ami épp romjaiban hever: száll a por, lázas munka folyik, épp az aljzatot verik fel az 1862-ben épült iskolában.

 

A polgármester elmondta, rég várt pillanat ez számára, és a helyiek számára is, hiszen Debrecen egyik legszebb épületéről van szó, aminek régóta érik a teljes rekonstrukciója. Elhangzott, a munkálatok az oktatási infrastruktúra fejelesztése keretében zajlanak, aminek programeleme több bölcsőde, óvoda és iskola felújítása is (jelenleg a Lilla téren lévő általánosban és a Nagyerdei Óvodában folyik építkezés, szépítés, korszerűsítés).

A bruttó 360 millió forintos beruházás a Zenedében külső-belső renoválást jelent, egyebek mellett a homlokzat felújítását, a nyílászárók, a tető cseréjét, valamint a fűtési rendszer korszerűsítését, ami révén 50-60 százalékos energiamegtakarítást várnak.

Papp László hangsúlyozta, évtizedek óta nem nyúltak az épülethez – ezt az előző építkezésen hátrahagyott, és most fellelt 6 forint 30 filléres Borsodi sörös üvegek is alátámasztják –, ám a mostani rekonstrukció során igyekeznek a régi állapotot visszahozni.

A Zenede megszépítésért két cég felel (őket pályázat útján választották ki): a helyi Bihar Generál Építő Kft. és a fővárosi Pesti Építő Zrt.

A Zeneiskola a következő tanévet több telephelyen kezdi, melyek közül kiemelendő a szomszédos Simonffy iskola, a Benedek Elek Általános Iskola és a Csapó és Burgundia utca sarkán található régi Beregszászi iskola. 

- BCSH -

 

Galéria

felújítászenede

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.