Hirdetés

Családi nap lesz a DEAC-on

unideb.hu

2018.06.08. 09:14

Családi nap lesz a DEAC-on

Ügyességi játékok, dedikálás, valamint meccsek is várják a kicsiket és nagyokat Debrecenben.

Hirdetés

Családi napon búcsúzik a szezontól a DEAC labdarúgó szakosztálya szombaton. Nagyüzem lesz aznap Dóczy utcán, hiszen a DESOK-ban közben a legharcosabb veterán birkózók mérik össze tudásukat országos bajnokságon.

DEAC családi nap – közösségépítés

Családi napra invitálja sportolóit és hozzátartozóikat a DEAC labdarúgó szakosztálya szombaton. A reggel 9 órakor kezdődő eseményen a többi közt labdarúgó ügyességi játékok, dedikálás, DEAC-shop, éremátadó ünnepség, valamint meccsek is várják a kicsiket és nagyokat a Dóczy utcai egyetemi sporttelepen. Pöszmet Tibor, a labdarúgó szakosztály vezetője elmondta, hogy nem először gyűlnek össze a játékosok, a szülők és a családtagok a DEAC-pályán.

– Néhány éve már megszerveztük, ezt szerettük volna tavaly is feléleszteni, ám akkor az időjárás nem tette lehetővé. Reméljük, hogy most kegyes lesz hozzánk. Szeretnénk hagyományt teremteni a rendezvénnyel és erősíteni a „DEAC-családot”, egybenközelebb hozni egymáshoz a csapatainkat, hogy ők is átérezzék, milyen jó közösség részesei lehetünk – hangsúlyozta a szakosztályvezető. Pöszmet Tibor fontosnak tartotta hozzátenni azt is, hogy a közösségépítő programok, valamint egy tájékoztató előadás segítségével igyekeznek majd jobban megismertetni a szülőkkel és gyerekekkel a klub felépítését, szellemiségét.

Labdarúgás – megy a megyei

A szezon utolsó bajnoki találkozóját játssza a DEAC megye II-es alakulata. A bajnokcsapat szombaton 17 órakor a negyedik Komádit fogadja a déli csoport záró fordulójában, a DEAC-pályán. Az együttes nyolc hónapja, egészen pontosan 18 bajnoki óta nem talált legyőzőre, nem kérdés, hogy a fiúk sikerrel búcsúznának a szezontól.

Birkózás – aranyra tör az egyetemi főgyógyszerész

A DESOK-ban rendezik meg az idei Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot szombaton. A 38 egyesületet és 116 sportolót felvonultató viadalt a Debreceni Egyetem, a Kabai Meteorit SE, valamint az országos és a megyei sportági szövetség közösen szervezi. Az OB-nak két debreceni indulója is lesz. Egyikük - igaz, cívis egyesület híján szegedi színekben versenyez – az egyetem főgyógyszerésze, Buchholcz Gyula, aki az 56-60 évesek között akár aranyérmet is szerezhet. Nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen - ahogy a megyei szövetség elnöke, Mester Lajos elmondta – igazán illusztris mezőny gyűlik össze szombaton az egyetemi sportcsarnokban.

– Számos olyan versenyző nevezett, aki aktív birkózó évei alatt világ- vagy Európa-bajnokságon, netán olimpián érmes helyezést ért el. Az A-kategóriában indul például a most 38 éves Hatos Gábor, aki vb-n, Eb-n és olimpián is szerzett bronzérmet. De említhetném Toma Mihály korábbi vb-bronzérmes birkózónkat is – avatott be a részletekbe a megyei szövetség első embere. A veterán birkózó OB szombaton 10:30-kor kezdődik a DESOK-ban.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.