Hirdetés

Lesz egy kis Flow-élmény Debrecenben

civishir.hu

2018.05.17. 08:40

Lesz egy kis Flow-élmény Debrecenben

Első állomás.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.05.18. 19:00

  • Helyszín

    Djabe és Android koncert

Lemezbemutató koncertet tart a Djabe május 18-án a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

Program

19:00   Android koncert
20:30   Djabe – Flow lemezbemutató koncert

A Djabe zenekar az utóbbi években nagyon intenzív kiadási koncepciót folytatott. 2017-ben jelent meg a New Dimensions Update Live koncertfelvétel LP, CD, mesterszalag, download és streaming formátumokban. Ez volt a 2016-ban megújult zenekar első hanghordozója. Szintén 2017-ben két kiadvány is megjelent az angol Cherry Red Records gondozásában, mindkettő CD+DVD formátumban. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers album a második, a Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes lemez pedig ötödik volt az angol kiadó világméretű eladási listáján. A 2016-os szardíniai stúdió felvételeket tartalmazó, Barabás Tamás által kidolgozott, album a Gramy-H Kft. kiadásában dupla vinyl formában is elérhető tavaly októbertől. 2018 februárjában került a boltokba a Djabe with Steve Hackett & Gulli Briem CD+DVD koncertalbum, melyet a zenekar 2017 júniusi turnéján vettek fel. A CD a miskolci a DVD a budapesti előadáson készült. 2018-ban pedig elkezdődtek a Barabás Tamás – basszusgitár, Nagy János- billentyűs hangszerek, Kaszás Péter – dobok, Koós-Hutás Áron – trombita, és Égerházi Attila – gitár alkotta Djabe új stúdióalbumának felvételei.

A lemez a Flow címen május 15-én jelenik meg CD-n. Május 18-án a debreceni közönség a bemutató turné első állomásaként hallhatja az új anyagot.

Android

A koncerten a Djabe előtt a debreceni Android zenekar lép fel. A Djabe mindig is kötődött Égerházi Attila és más régebbi tagok révén Debrecenhez. A két zenekar szeretné, ha rajongó táboraik megismernék mindkét zenekar munkásságát. Az Android együttes progresszív rockot játszó zenekar. 1980 őszén alakult a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Aktív periódusok és hosszabb szünetek után 2008 óta folyamatosan játszanak. A zenekart Dudás János – gitár, ének; Mező Orbán – ütőhangszerek; Nikolin Zoltán – basszusgitár, ének; Tőzsér József– billentyűs hangszerek felállásban hallhatjuk.
androidDjabe

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.